dimarts, 23 d’octubre del 2012

NÚRIA SEGÚ: “UN MILER DE TARRAGONINS QUE HAURIEN DE COBRAR LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ NO L’ESTAN REBENT”



Segons ha denunciat aquest dimecres la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, “a les comarques tarragonines un miler de persones que tenen reconeguda una prestació social per part de la Generalitat, d’acord amb el que estableix el programa de la renda mínima d’inserció, no l’estan rebent. Se’ls reconeix la prestació però després no perceben ni un euro (!)”



La diputada vallenca ha posat de relleu que “estem parlant de persones que no tenen cap altre ingrés mensual i que reben de ple les conseqüències nefastes de la crisi econòmica.” Davant d’això ha emplaçat a la Generalitat i als dirigents de CiU que deixin de buscar subterfugis i que garanteixin les prestacions a tots aquells que es troben en aquesta situació d’indefensió. “Aquí no valen les metafòriques patriòtiques, ni les banderes, ni els jocs de paraules. Ens juguem mantenir la cohesió social i estar al costat d’aquells que pitjor ho estan passant.”


Núria Segú ha definit la gestió de la renda mínima d’inserció que ha fet la Generalitat com el paradigma del fracàs dels Govern “dels millors” de CiU i de Mas. La diputada del PSC ha recordat com el Govern va canviar la forma de pagament d’aquesta ajuda extraordinària de 426 euros mensuals el mes d’agost de l’any passat per reduir el nombre de beneficiaris en plena crisi econòmica.


“Així, la Generalitat va investigar 21.000 expedients i en va suspendre més de 7.000. Malgrat això centenars de perceptors suspesos van tornar a ser reconeguts posteriorment pel Govern tot i que no han tornat a cobrar.”


El PSC ha demanat reiteradament la posada en marxa d’un pla de xoc per garantir el pagament de la renda mínima d’inserció a tots aquells que tinguin la prestació reconeguda. “CiU no vol ni a sentir a parlar del tema, només vol parlar de les banderes i de la “terra fèrtil” que ens espera després del pedreral. No els preocupen les persones, els preocupen les banderes.”


Núria Segú ha explicat que el que sí ha aconseguit CiU, amb el suport del PP, en aquests dos anys de legislatura és augmentar la pobresa i posar en perill la cohesió social a cop de retallades.


“Per exemple, un 33,5% de la població del Camp de Tarragona (i un 36,8% de les terres de l’Ebre) estan en risc de pobresa i d’exclusió social segons les darreres dades del Centre d’Estudis d’Opinió. Aquest índex s’ha incrementat 10 punts en els darrers anys. Per cert, el Camp de Tarragona i les terres de l’Ebre són les regions del país on ha crescut més la pobresa segons aquest estudi.”


La diputada socialista també ha recordat que un 28% dels nens catalans viuen en famílies amb un nivell de renda per sota del llindar de la pobresa, que un 57% dels catalans tenen greus dificultats per arribar a final de mes i que el 53% dels catalans menors de 35 anys estan a l’atur.


Finalment, Núria Segú ha donat a conèixer algunes de les propostes socialistes en matèria de lluita contra la desigualtat que passen per “revisar la política fiscal al nostre país per fer que aportin més aquells que més ingressen. Així mateix proposarem la reforma de la renda mínima d’inserció per garantir que la cobrin tots aquells que la necessitin, impulsarem un pla de xoc de lluita contra la pobresa infantil i crearem una xarxa pública d’últim recurs contra la pobresa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada