dilluns, 1 d’octubre del 2012

FRANCESC VALLÈS: “AQUESTS SÓN ELS PRESSUPOSTOS DE LA DEPRESSIÓ ECONÒMICA, SOCIAL I COL.LECTIVA”



El diputat del PSC al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, ha definit els pressupostos generals de l’Estat per al 2013 pel que fa a la demarcació de Tarragona “com els pressupostos de la depressió econòmica, social i col•lectiva. Es tracta d’uns pressupostos que condemnen a una generació de tarragonins a no tenir futur.”



Vallès ha denunciat el fet “inèdit i sense precedents” de què els diputats del PP al Congrés per Tarragona no hagin explicat quines són les inversions dels pressupostos a nivell territorial. “Espero que no tinguin la gosadia de sortir a treure pit d’uns pressupostos que retallen totes les partides socials: educació, formació, salut, dependència, etc. Unes noves retallades que tan sols comportaran més patiment per a milers i milers de famílies tarragonines. Els ciutadans pagaran més i rebran menys a canvi.”


Pel que fa al capítol de les infraestructures Francesc Vallès ha afirmat que no invertir-hi és empobrir al territori. El diputat socialista ha detallat que els pressupostos contemplen una inversió de 105 milions d’euros destinada al Corredor del Mediterrani. “Si es així perfecte però tenim dubtes molt raonables per creure que això sigui cert tenint en compte els incompliments reiterats del ministre Montoro, per exemple, amb la disposició addicional tercera de l’Estatut.”


“Si volem que el corredor estigui acabat per al 2020 necessitàvem 200 milions d’euros d’inversió per l’any vinent però, al damunt, la partida mostra una indefinició absoluta perquè parla de “estaciones incluidas”. Quines estacions? Cambrils? Reus? Salou? Preguntarem a la ministra de Foment al Congrés per conèixer a on aniran destinats aquests diners.”


Vallès ha alertat que, en relació amb els pressupostos d’enguany, el PP ha canviat la inversió plurianual per al Corredor a la província de Tarragona. “Han passat de 89 milions per al any vinent, 100 milions per al 2014 i uns altres 100 milions per al 2015, en els pressupostos de 2012, a 105 milions per a l’any vinent, 50 per l’any 2014 i 44 milions per al 2015, en els pressupostos de l’any vinent. És a dir, uns 100 milions d’euros menys en dos anys el que suposa que els calendaris sobre l’execució del Corredor del Mediterrani no es podran complir.”


En relació a l’A-27 el diputat tarragoní ha subratllat que aquests pressupostos certifiquen l’aturada definitiva de l’autovia que s’acaba al Morell. Només hi ha diners pressupostats per enllestir aquest primer tram. “Per a la resta de trams, res de res fins al 2014.”


Per la seva banda, el diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat que “malgrat que fa nou mesos el PP va presentar a bombo i plateret una inversió de 118 milions d’euros per a la província de Tarragona per aquest 2012 hores d’ara tan sols s’han licitat, exactament, 19 milions d’euros. Això representa un 16% del volum total de la inversió anunciada.”


“El mateix Alejandro Fernández quan va presentar aquests pressupostos va afirmar que “són uns pressupostos molt realistes perquè es basen en els diners que tenim a la caixa.” Al fil d’aquesta afirmació jo crec que els tarragonins tenim dret a saber que ha fet el PP amb aquests diners que estaven a la caixa”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada