dimarts, 16 d’octubre del 2012

JOAN RUIZ: “EL SILENCI DEL PP ÉS UNA BURLA INTOLERABLE ALS TARRAGONINES I A LES TARRAGONINES”



“Aquests pressupostos registren una davallada d’un 40% de les inversions destinades a polítiques socials el que, sumat a les retallades ja contemplades en els pressupostos d’enguany, representa una caiguda lliure de la despesa social d’un 65% en relació al 2011, els darrers pressupostos del Govern socialista. Això només anuncia més problemes per a la immensa majoria dels tarragonins i les tarragonines...”, així ho ha denunciat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, qui ha fet balanç avui de l’efecte que aquesta davallada tindrà a nivell de demarcació de Tarragona.


Les partides destinades a educació baixen un 14% (326 milions d’euros menys que enguany). “Per exemple, les partides destinades a beques i ajudes per a estudiants baixen un altre 5% addicional. A les comarques tarragonines això vol dir que uns 4.000 estudiants de tots els cicles formatius poden perdre la beca o l’ajuda que rebien finançada per l’Estat.”


Joan Ruiz ha alertat que és especialment greu la modificació del sistema de concessió de beques que a partir d’ara permetrà que el nivell d’ingressos econòmics del demandant tingui menys importància. Així mateix, la desaparició dels programes de cooperació amb la Generalitat, com l’Educa3, reduirà encara més el nombre de places públiques de places de llars d’infants.


“També en matèria educativa considerem com a molt greu les retallades en els programes de prevenció del fracàs escolar (que se situen entorn d’un més que alarmant 30%) i la pujada desproporcionada de les taxes universitàries que ja ha afectat aquest curs a uns 11.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.”


En matèria de salut els pressupostos baixen un 22% en relació a enguany. “Primer s’introdueix el copagament, a Catalunya es posa en marxa l’euro per recepta i ara es redueix el pressupost. Sembla com si CiU i PP es barallessin per veure qui posa la ma a la butxaca dels tarragonins i tarragonines i, en especial, dels nostres jubilats...”


Pel que fa a la dependència, aquests pressupostos representen una nova retallada addicional d’un 17% en relació a engany (uns 200 milions d’euros menys). La retallada d’inversió en dependència ja ha arribat al 30% des de que governa el PP, el que suposa a la pràctica el desmantellament i col•lapse d’aquest dret social.


“Això vol dir que les 11.500 famílies tarragonines que tenen reconeguda la prestació poden veure com s’ajornen els pagaments o se’ls suprimeix l’ajuda. A més, els dependents considerats com a moderats veuen ajornar-se la prestació a la que tenen dret fins al 2015 (el que afectarà ja més de 5.000 famílies de la província.”


Segons el diputat socialista, tot plegat només suposarà més problemes en la vida quotidiana dels tarragonins i tarragonines mentre que, per culpa de les polítiques de CiU i PP, la pobresa i l’exclusió social es disparen a la província. “A la demarcació de Tarragona ja hi ha 10.000 famílies que no tenen cap mena d’ingrés econòmic mensual.”


Finalment, Joan Ruiz ha denunciat com “un fet molt greu” el silenci dels diputats i dirigents del PP de Tarragona. “Per primer cop els diputats del partit de Govern s’amaguen i no donen compte dels pressupostos a nivell territorial el que considerem com una burla intolerable als tarragonins i les tarragonines.”


“Potser no tenen res a dir? O potser van cridar tant quan estaven a l’oposició que ara estan afònics? En tot cas, exigim que el PP, que tantes lliçons de moralitat semblava exhibir, doni la cara i expliqui als ciutadans de les nostres comarques el perquè d’aquesta davallada brutal de la inversió a casa nostra”, ha emfatitzat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada