dissabte, 5 de desembre del 2015

UN PARTIT AL SERVEI DE LES PERSONES… I DEL PAÍS



Ens trobem davant d’un nou procés electoral l’objectiu del qual és triar el nou Parlament de l’Estat i, en moments com aquests, és vital que l’elecció respongui a un equilibri entre la racionalitat i les emocions.

L’actuació dels responsables municipals, com la de les persones que composen la candidatura del PSC, respon a la voluntat de treballar al servei de les persones. Això vol dir que les decisions que es prenguin des de la més elevada responsabilitat de l’Estat cal que estiguin centrades en donar més i millors serveis als ciutadans, perquè és aquesta la raó de ser de la funció pública.

En situacions tan decisives com l’actual aquesta finalitat ha de prevaldre per damunt de qualsevol altre interès, perquè són les persones les que pateixen les conseqüències de la conjuntura econòmica i social. Persones anònimes que pateixen diàriament els nous mandats imposats pel capitalisme més agressiu, que ha aprofitat per implementar noves maneres de fer que han deteriorat les condicions laborals dels treballadors.

En aquest sentit, els ajuntaments sabem el que comporta l’existència d’elevats percentatges d’aturats de tots els segments d’edats, aturats qualificats o no, sous que ratllen la pobresa, subsidis i pensions insuficients, manca d’inversions en el sector sanitari, en l’educació, en la prestació de serveis als més desafavorits... En som coneixedors de tot això i, en la mesura de les nostres possibilitats i competències, ens esforcem per ajudar els nostres veïns.

En el cas català, aquest debat es veu enterbolit per l’evolució del procés polític iniciat pels partits dominants a manera de fugida endavant, que són incapaços de dialogar, negociar i pactar una realitat factible per al nostre país. La solució passa, ineludiblement, pel reconeixement del seu caràcter nacional i de la singularitat asimètrica de l’Estat, més enllà de plantejaments idíl·lics que, cal dir-ho, han aconseguit atrapar milers de persones descontentes amb el funcionament actual del sistema polític i a les quals cal convencer que hi ha un camí millor que hem de fer entre tots, no només amb una majoria ajustada de parlamentaris.

És participant activament en aquests processos electorals i votant als partits progressistes que aconseguirem transformar la societat, no des de posicions utòpiques, sinó des del pragmatisme i el coneixement de la realitat més propera als ciutadans als quals representem.


Alfons Garcia

Alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada