dimarts, 8 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES ACONSEGUIREM QUE EL 30% DELS ESTUDIANTS TARRAGONINS TINGUIN UNA BECA O AJUDA A L’ESTUDI”



El cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat avui que “si els socialistes governem triplicarem les inversions públiques destinades a l’educació en aquesta propera legislatura. Per a què? Per evitar que les desigualtats neixin ja a l’escola. Per això tornarem a invertir en beques, ajudes per a l’adquisició de llibres i materials escolar, beques per desplaçament, etc. Unes ajudes aquestes que el Govern del PP ha laminat durant aquests darrers quatre anys.”

Així, Joan Ruiz ha estat rotund a l’hora d’afirmar que “amb Govern socialista les beques tornaran a ser un dret. En aquest sentit, ens hem proposat com a objectiu aconseguir que, com a mínim, el 30% dels estudiants universitaris tarragonins i de formació professional tinguin una beca o una ajuda a l’estudi durant la propera legislatura.”

Altres compromisos socialistes en matèria educativa són arribar al 2% del PIB en inversions destinades a l’educació superior, derogar la LOMCE (llei Wert) i augmentar les partides públiques adreçades a recerca i innovació. “Els socialistes creiem fermament que l’educació ha de ser una de les eines que garanteixin la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i la reactivació econòmica.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha denunciat “el retrocés que han suposat els anys de Govern del PP a Madrid i de CiU a la Generalitat. La política de retallades ha dilapidat l’equitat del nostre sistema educatiu i ha accentuat les desigualtats d’una manera exponencial.”

Per posar només un exemple, a la demarcació de Tarragona s’ha registrat una reducció de personal docent de més de 300 persones, entre educació general i universitats. “I això que, al mateix temps, ha crescut el nombre d’alumnes!”, ha reblat el candidat socialista.  

Segons Joan Ruiz, “aquesta realitat no és casual sinó que és conseqüència directa de les retallades que en el cas del Govern de Rajoy sumen ja més de 6.000 milions d’euros en educació. 6.000 milions d’euros de retallades al mateix temps que se’ns ven el discurs de la “milagrosa” recuperació econòmica. Si ja ens hem recuperat com és possible que es continuï retallant a dues mans? No hi ha ningú que ho entengui...”

“La veritat és que amb al PP hem tingut menys beques i menys professors tot i que s’han incrementat els alumnes, és a dir, la formula perfecte per acabar amb l’equitat i disparar les desigualtats. Això juntament amb l’eliminació de les beques per comprar llibres de text, la reducció de les beques Erasmus, l’elevació meteòrica de les taxes universitàries, etc.”


Finalment, el candidat tarragoní ha subratllat que “tant PP com Ciutadans entenen l’educació com un element de consum, com una mercaderia sotmesa a les lleis de l’oferta i la demanda. Per contra, els socialistes creiem que l’educació és un bé públic que ens prepara per exercir el dret a la llibertat, amb independència del nostre origen o poder adquisitiu. Aquesta és la diferència”, ha explicat Joan Ruiz.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada