dimecres, 9 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES PUJAREM EL SALARI MÍNIM UN 40% EN DUES LEGISLATURES”



“Després de quatre anys de Govern del PP la situació laboral que tenim a les comarques tarragonines està definida per l’atur, la precarietat dels contractes de treball i els salaris baixos. Aquesta és la realitat del “miracle econòmic” que ens vol vendre un dia sí i l’altre també Rajoy i els seus assessors en marketing polític”, ha denunciat aquesta tarda Joan Ruiz, cap de llista al Congrés per Tarragona.

Així, mentre se sacseja el missatge de “l’èxit econòmic” i de la sortida de la crisi, a la demarcació de Tarragona tenim 3.000 cotitzants menys a la Seguretat Social dels que teníem quan el PP va guanyar les eleccions. “Amb les polítiques de retallades del PP no s’ha creat ocupació, s’ha degradat la qualitat dels llocs de treball existents i la poca ocupació que es genera és més precària, de menor qualitat i amb menys drets.”

El candidat del PSC ha explicat que els socialistes “ens proposem com a repte fonamental promoure la creació de nous llocs de treball, però de treball de qualitat, estable i amb salaris ben remunerats, que garanteixi una vida digna als treballadors tarragonins.”

Per aconseguir-ho, en primer terme, el Govern socialista derogarà la reforma laboral del PP i de CiU “que tant mal ha fet als treballadors a peu de carrer”. En segon lloc, impulsarà un pla de xoc per a la formació adreçat a 700.000 joves en el conjunt del país a fi i efecte que puguin tornar a entrar en el món del treball.

“Aprovarem també un nou Estatut dels Treballadors que elimini la figura dels falsos autònoms i dels falsos becaris i que afavoreixi el foment dels contractes indefinits per cobrir llocs de treball estables. S’ha de posar punt i final a la precarització i nosaltres ho farem possible.”

Així mateix, es garantirà la igualtat salarial entre homes i dones i també entre els treballadors d’empreses principals i de serveis, d’acord amb el principi de què a mateix treball li ha de correspondre el mateix salari. Finalment, es recuperarà la negociació col·lectiva com a instrument per garantir els drets dels treballadors.

Especial importància té el compromís socialista d’apujar el salari mínim interprofessional. “Pujarem el salari mínim un 40% per a què arribi, en el termini de dues legislatures, al 60% del salari mitjà net, que és la quantia que estableix la carta social europea. Durant els anys 2004-2011, amb Govern socialista, el salari mínim va pujar un 40%. Per contra, en aquests quatre anys de PP s’ha pujat un raquític 1%. Crec que amb això està tot dit...”


En darrer terme el Govern socialista reconeixerà la prestació no contributiva de maternitat per a totes les dones demandants d’ocupació durant les sis setmanes següents al naixement d’un fill o filla. En el mateix sentit, aixecarà la moratòria que avui està vigent sobre el permís de paternitat de 4 setmanes i anirà ampliant-lo progressivament fins a fer-lo coincidir amb el permís de maternitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada