dissabte, 5 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “ERADICAREM LA POBRESA INFANTIL DE LES COMARQUES TARRAGONINES DURANT AQUESTA LEGISLATURA”



“Els socialistes ens marquem com a objectiu eradicar la pobresa infantil severa durant aquesta legislatura, tant a Tarragona com al conjunt del país. Ras i curt, si governem aprovarem un Ingrés Mínim Vital adreçat a les famílies sense recursos econòmics i impulsarem un pla nacional d’infància ja durant els primers sis mesos de gestió”, així ho ha assegurat avui Joan Ruiz, cap de llista socialista per Tarragona a les eleccions del 20-D.

Segons ha desgranat el candidat tarragoní, “segons les mateixes dades oficials del Govern la taxa de pobresa infantil al nostre país se situa en el 30,1%, vuit punts per sobre de la mitjana europea. I què ha fet també aquí el PP? Doncs passar la tisora per les inversions públiques destinades a la infància. Resultat? Espanya és un dels països europeus amb les inversions adreçades a la infància més baixes de la Unió Europea. Tan sols un 1,4% en relació al PIB, quan la mitjana europea és el doble. Una vergonya, en definitiva”, ha afirmat el candidat socialista.

En aquest sentit, Joan Ruiz ha assegurat que “és possible revertir aquesta situació” impulsat aquest Ingrés Mínim Vital per garantir recursos a les famílies sense ingressos, incrementant la cobertura de la prestació per fill a càrrec i creant un pla estratègic nacional d’infància i adolescència “que tingui com a objectiu eradicar la pobresa infantil de la nostra societat.”

El cap de llista del PSC per Tarragona ha assenyat que “les polítiques de retallades del PP han perjudicat la capacitat redistributiva dels serveis socials provocant al mateix temps un impacte negatiu de la situació que han de viure molts nens i nenes.”

“L’augment de les desigualtats socials que s’ha agreujat amb el PP ha provocat que moltes famílies treballadores i de les classes populars hagin caigut en paràmetres de pobresa. Només a les comarques tarragonines 15.000 famílies tenen a tots els seus membres a l’atur i ja no cobren cap prestació econòmica que els permeti viure amb un mínim de dignitat familiar. Això és intolerable i per això els socialistes ens comprometem a combatre la pobresa i recuperar els drets socials que hem perdut en aquests quatre anys de Govern de la dreta.”


Finalment, el PSC es proposa com a objectiu per aquesta legislatura garantir que els pares i mares puguin tenir cura dels seus fills. Per assolir-ho cal impulsar mesures de conciliació, de repartiment d’horaris, i de responsabilitats familiars. En aquest sentit, cal destacar la proposta de fer extensives les prestacions de la Seguretat Social a les famílies que no tenen treball o la d’incorporar una bonificació de cotització de dos anys a les mares per fill a càrrec.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada