diumenge, 6 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES SOM LA GARANTIA DE QUÈ LA DRETA NO TORNI A PASSAR LA TISORA PEL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS”



“Els socialistes som la garantia de què la dreta, ja sigui PP o Ciutadans, no torni a passar les tisores pel nostre sistema públic de pensions, el nostre compromís en aquest sentit és total”, així ho ha assegurat el cap de llista socialista per Tarragona, Joan Ruiz, qui ha desgranat les propostes del PSC en matèria de pensions.

Així, els socialistes defensen derogar la reforma encoberta del sistema públic de pensions que ha impulsat Rajoy durant aquest mandat, reinstaurar el Pacte de Toledo com a garantia del manteniment del sistema i incrementar les pensions de viduïtat per a persones majors de 65 anys que no rebin cap altre pensió pública.

En el mateix sentit, el Govern socialista tindrà com a objectiu incrementar un 1% les pensions i un 2% les pensions mínimes, una proposta perfectament assumible si hi ha consens polític, tot i que el PP ho ha rebutjat reiteradament durant tot el mandat.

Al fil d’aquesta realitat Joan Ruiz ha acusat al PP de “mentir als pensionistes durant aquests quatre anys. Van prometre que no tocarien les pensions però amb el PP al Govern hem passat de tenir un increment de les pensions d’acord amb l’IPC a tan sols un raquític “augment” del 0,25% sense tenir en compte la desviació de la inflació. Resultat? Una pèrdua real del poder adquisitiu per als 166.000 pensionistes tarragonins”

“S’ha arribat al ridícul d’enviar cartes als pensionistes informant-los “d’increments” de 0,35 cèntim d’euros mensuals de les seves pensions. Sovint enviar les cartes ha tingut un cost superior a aquest “augment” de les pensions que es venia com la mare de tots els èxits. Així de penós i així de lamentable...”, ha asseverat el cap de llista socialista per Tarragona.

En realitat, amb la reforma encoberta del sistema públic de pensions que ha executat el PP cadascun dels 166.000 pensionistes tarragonins ha deixat de cobrar, de mitjana, 300 euros anuals. Això ha suposat una retallada de quasi 50 milions d’euros que s’han furtat de la butxaca dels pensionistes de les comarques tarragonines.

Joan Ruiz també ha alertat que el Govern del PP ha disminuït el fons de reserva de la Seguretat Social (el que garanteix el pagament de les pensions) a un ritme vertiginós. En aquests darrer quatre anys aquest fons s’ha reduït en un 40%.   


“Finalment vull retre un homenatge a tots els pensionistes de les comarques tarragonines. Molts, amb el seu esforç, han estat la garantia de què els seus néts hagin pogut anar a l’escola o a la llar d’infants, que els seus fills a l’atur hagin pogut tenir uns ingressos econòmics i que, fins i tot, famílies que han quedat al carrer hagin pogut trobar un sostre. Els socialistes no us fallarem, nosaltres garantirem les pensions públiques, dignes i segures que us mereixeu després de treballar tota la vida”, ha conclòs el candidat socialista per Tarragona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada