divendres, 18 de desembre del 2015

DIANA SALVADÓ: “IMPULSAREM UN PLA DE XOC PER ERADICAR LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE DE LA NOSTRA SOCIETAT”



La número 2 socialista al Congrés per Tarragona, Diana Salvadó ha recordat aquest divendres que “prop de 800 dones han estat assassinades a Espanya des de fa 12 anys, el que ens dóna una idea de la dimensió d’aquest xacra. No podem ni volem romandre impassibles davant d’aquesta violència.”

La candidata socialista ha emfatitzat que “la violència de gènere és el major exercici de desigualtat entre homes i dones i és incompatible amb la democràcia. El Govern del PP ha retallat un 21% les partides adreçades a combatre la violència de gènere i això és intolerable. Només el 0,01% dels pressupostos generals de l’Estat per al 2016 es destinen a lluitar contra la violència de gènere. Inadmissible!”

Per contra, el Govern socialista va posar a disposició de la justícia 4.000 dispositius que han quedat, en bona part, sense ser utilitzats. “Per a nosaltres la lluita contra la violència de gènere és una qüestió d’Estat i, per tant, defensem un pacte d’Estat per combatre amb major eficàcia la violència de gènere.”

Cal recordar que el Govern socialista va aprovar el 2004 la llei integral contra la violència de gènere, que va ser fruït del consens amb la societat civil i l’impuls de les organitzacions de dones. Aquesta llei es basa en tres pilars fonamentals: la prevenció, la protecció de la vida de les dones i dels seus fills i filles, i la persecució i càstig als violents per acabar amb la impunitat.

“Davant del retrocés que han suposat els anys de Govern del PP, els socialistes considerem fonamental impulsar un veritable pla de xoc contra les retallades del PP i donar un pas més cap a l’eradicació definitiva de la violència de gènere a la nostra societat”, ha explicat Diana Salvadó.

Aquest pla de xoc desenvoluparia una bateria de mesures en matèria de polítiques d’igualtat que anirien des de la reforma de la Constitució fins a l’esport, passant per la igualtat salarial entre homes i dones o la conciliació i la coresponsabilitat familiar “perquè l’única prevenció de la violència de gènere és una societat en igualtat  i un Pacte d’Estat específic contra la violència de gènere”, ha afirmat la candidat del PSC.


Balanç final de campanya


Finalment, el cap de llista del PSC a la demarcació, Joan Ruiz, ha valorat la campanya electoral que acaba avui. Per al candidat socialista “la campanya ha evidenciat que d’aquí a tres dies, el dia 21, el president d’aquest país es dirà Pedro Sánchez o Mariano Rajoy. No hi ha més alternatives. Per tant, demano a tots els tarragonins i tarragonines que volen un canvi que votin socialista aquest diumenge. És l’únic vot que permetrà el canvi real, el canvi al servei de la majoria. Dividir el vot del canvi entre les opcions minoritàries tan sols permetrà tornar a tenir Mariano Rajoy a la Moncloa quatre anys més. Cal tenir-ho present per evitar haver-ho de lamentar dilluns...”


Durant aquests quinze dies de campanya els candidats socialistes han convocat actes electorals a totes les comarques de Tarragona i també han dut a terme campanyes porta a porta i parades informatives a la majoria de ciutats i pobles de les nostres comarques. “Ha estat una campanya intensa i positiva on hem donat la cara i hem estat a peu de carrer parlant amb milers de tarragonins i tarragonines, des de Calafell a Amposta i fins a Vilanova de Prades a Falset. Estic convençut que això augura una victòria socialista a les urnes que ens connectarà amb el Govern de progrés que volem la immensa majoria de tarragonins i tarragonines.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada