dijous, 17 de desembre del 2015

EL 20-D RECUPEREM LA DIGNITAT



El 20 de desembre ens hi juguem molt. Ens juguem el nostre sistema de pensions; una sanitat i una educació públiques, universals i de qualitat; el sosteniment de la llei de depedència; la qualitat democràtica i la salut de les nostres institucions. I sí, també ens juguem recuperar la decència política del govern espanyol i especialment del seu president.

El pròxim 20 de desembre ens la juguem. Ens juguem el futur dels nostres fills, el present dels nostres grans, l'autoestima dels nostres joves i el benestar de les nostres famílies. Ens hi juguem els drets i llibertats d'aquells que es mobilitzen, la sostenibilitat de les petites i mitjanes empreses, i un futur laboral sostingut, amb garanties i millors perspectives salarials per als treballadors.

El 20 D, els municipalistes, aquells que ens esforcem dia a dia per construir des de la política més propera, també ens la juguem. Ens juguem seguir administrant unes engrunes insuficients, més encara per la LRSAL, que ens impedeixen donar resposta al rostre més dur d'aquesta crisi. Un rostre que després d'anys es resisteix a donar-nos treva i continua mirant-nos amb ulls ameneçants.

Parlo de metàfores però els fets són ben reals: persones d'edat avançada que moren soles perquè no poden assumir les despeses de l'atenció domicilària; famílies amb tots els seus membres a l'atur; mestres que t'expliquen que tenen alumnes que no mengen suficientment; desnonaments; joves sense esperança que marxen a l'estranger; comerços que tanquen. Des de la distància dels soberbis potser és fàcil mirar cap a una altra banda.

El govern de Rajoy ens ha donat l'esquena, als municipis. Als municipis, als alcaldes, als regidors. I, per extensió, als ciutadans, a les famílies, als infants, a la gent gran, als depenents, als joves, a les petites i mitjanes empreses.

Tots plegats ens hi juguem molt. Hem de votar per recuperar la dignitat que ens han robat aquests darrers anys. Per això el 20 de desembre tenim l'oportunitat de dir prou i reclamar allò que creiem just. El Partit Socialista té clar què signifiquen justícia i decència política. Formen part de la seva consciència i sap com exercir-les amb experiència i criteri. El 20 D cal recuperar la dignitat. Nosaltres, els socialistes, ho farem amb responsabilitat.


Article d'opinió de Fran Morancho alcalde de Mont-roig del Camp 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada