dimarts, 15 de desembre del 2015

EL GOVERN SOCIALISTA IMPULSARÀ UN PLA DE RETORN A FI I EFECTE QUE ELS 4.000 JOVES TARRAGONINS QUE HAN HAGUT D’EMIGRAR A CAUSA DE LA CRISI PUGUIN TORNAR AL PAÍS



El candidat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha anunciat avui que en cas de guanyar les eleccions “el Govern socialista impulsarà un pla de repatriació dels joves que durant aquests anys d’executiu del PP han hagut de marxar del país per causes econòmiques a guanyar-se la vida a l’estranger. Aquí a nivell de les comarques tarragonines això beneficiaria als 4.000 joves tarragonins que, segons les mateixes dades oficials del Govern, han hagut d’emigrar des de 2011 a la recerca d’un futur.”

Joan Ruiz ha explicat que “els joves han estat un dels col·lectius més castigats pel PP. Només cal recordar que tant el Govern del PP a Madrid com el de CiU a Barcelona han augmentat les taxes i matrícules universitàries fins a un 70% mentre que els màsters i estudis de postgrau ho han fet un 200%. Quin jove es pot permetre pagar aquests increments si tenim en compte que l’atur juvenil està per sobre del 50%? És una vergonya!”

En aquest sentit, el candidat socialista ha emplaçat als joves a posar-se “a l’avantguarda del canvi” per sortir d’aquesta trista realitat d’atur, precarietat i passaport a què han estat condemnats pels Governs de la dreta. “Un canvi real –ha reblat- que tan sols els socialistes som capaços de garantir.”

Per la seva banda, la diputada socialista al Congrés per Tarragona i membre de la JSC Sofia Acosta ha denunciat que més de la meitat dels joves estan a l’atur i que els que treballen ho fan amb retribucions salarials un 35% inferiors, de mitjana, als nivells salarials que teníem quan el PP va arribar al Govern. A més, les mateixes inspeccions de Treball assenyalen la proliferació de contractes precaris i de falsos becaris. 

“No podem acceptar una realitat tan injusta! Per això els socialistes tirarem endavant un pla de xoc per aconseguir que els joves tarragonins sense titulació ni formació puguin tornar a entrar en el món del treball i aconseguir una feina.”

Sofia Acosta ha advertit als joves que “el contracte únic que defensa Ciutadans tan sols comportarà més precarietat. Del PP millor ni dir res, després de quatre anys de Rajoy tots els joves tarragonins ja han experimentat en carn pròpia els efectes reals de les seves falses promeses...”

“Animo als joves a què contestin a les urnes a les autèntiques falses de respecte que han tingut molts dirigents del PP com la mateixa ministra d’Ocupació que va afirmar que “los jóvenes se van porque quieren” just l’any en que l’emigració juvenil per causes econòmiques trencava tots els sostres històrics!”


Per tot plegat, Sofia Acosta ha demanant als joves de les comarques tarragonines que es mobilitzin a les urnes el proper 20 de desembre. “El nostre futur, en sentit literal, està en joc! El Govern socialista convertirà les beques en un dret, derogarà la reforma laboral del PP, baixarà les taxes universitàries i de formació professional i tornarà  impulsar les ajudes de la renda bàsica d’emancipació que el PP va laminar. Passar d’anar a votar o fer-ho per opcions minoritàries és un error...el dia 21 serà massa tard per a lamentar-ho si el president del Govern es torna a dir Mariano Rajoy.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada