diumenge, 6 de desembre del 2015

ELS INTERESSOS DE TARRAGONA TAMBÉ ES JUGUEN AL SENAT



Sessió de control al Senat durant aquesta legislatura. El grup de l’Entesa pregunta al ministre Wert sobre la implicació del Govern en els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 posant l’accent en el pas endavant de gegant que la celebració dels Jocs tindrà no només per la ciutat de Tarragona sinó pel conjunt de les comarques tarragonines. Els Jocs són també un projecte de país.

Una setmana després, també al Senat, s’interpel·la al president del Govern sobre el compromís de l’executiu en relació amb el Corredor del Mediterrani, tant important per tot el litoral de la nostra província. Davant d’un intercanvi de declaracions equívoques de diferents responsables institucionals sobre aquesta qüestió que s’havia produït, és al Senat on el president detalla quines consignacions i partides específiques tindrà el Corredor en els pressupostos generals de l’Estat.

Poso aquests exemples, entre de molts altres, per posar de relleu la importància del Senat, una Cambra de les Corts sovint obviada o menystinguda però capdal on es decideixen moltes de les qüestions que ens afecten directament. Una importància que m’ha convençut a donar el pas d’optar a defensar els interessos de Tarragona com a senador. Com? Per començar tenint accés i, per tant, podent preguntar directament als ministres i al president del Govern sobre els projectes estratègics de la ciutat i de les comarques tarragonines, accelerant així la resolució d’aquests temes, sigui quin sigui la composició del futur Govern.

He fet aquest pas segur de la idoneïtat i de la certesa de l’eficàcia d’aquesta aposta. No estem davant d’una legislatura, diguem-ne, “normal”. Aquests propers quatre anys Tarragona ha de tirar endavant projectes que poden condicionar i millorar el nostre present i el nostre futur a curt i mig termini. Parlo dels Jocs Mediterranis –fonamentals-, però també de les nostres estacions de tren, del Corredor del Mediterrani, del tercer fil, d’aconseguir recursos per al nostre teixit econòmic, comercial, turístic, el nostre patrimoni arqueològic, etc.  

Hem de ser capaços de desbloquejar els projectes que ara mateix tenim encallats sempre buscant el màxim consens i punts d’acord i de trobada en aquelles qüestions que són objectivament d’interès general per al territori i la seva gent. Els interessos de Tarragona han d’estar, sempre ho he dit, per damunt dels interessos partidistes. El meu compromís en aquest sentit és total i la meva trajectòria m’avala.     

Estem també davant d’una situació excepcional en matèria social. Durant aquests darrers quatre anys la pobresa i les desigualtats han crescut al conjunt del país i també a les comarques tarragonines. A la nostra demarcació 15.000 famílies tenen a tots els seus membres a atur i ja no cobren cap subsidi o prestació que els permetin viure amb un mínim de dignitat material. Tinc la seguretat que també des del Senat podem donar resposta a les necessitats d’aquestes persones ampliant les ajudes i prestacions, facilitant la generació d’activitat econòmica i esmenant els pressupostos generals de l’Estat a fi i efecte de nodrir-los amb més i majors assignacions econòmiques. Hem de combatre l’evasió fiscal dels insolidaris que evadeixen els diners fora del país per no contribuir al benestar de la majoria, augmentarem les inversions en educació i sanitat públiques i eradicarem en quatre anys amb fermesa la pobresa que més ens indigna: la pobresa infantil, la que afecta als nens i nenes que no tenen la culpa de res.


Als òrgans i institucions de Govern s’ha d’estar present de manera directa, sempre ho he defensat i ho he tingut ben present. Tarragona ha d’estar directament representada a la Cambra alta de les Corts i jo vull ser, si obtinc la vostra confiança, la veu de Tarragona al Senat. Em presento davant vostre amb molta humilitat però conscient de què la interlocució directe amb els ministres i responsables institucionals pot fer avançar la ciutat i el conjunt de les comarques tarragonines amb rapidesa i major velocitat. Vull ser un senador al servei dels tarragonins i tarragonines, defensant les reivindicacions de Tarragona amb visió de conjunt i lleialtat absoluta als seus interessos i a la satisfacció de les seves necessitats reals.     

Article de Josep Fèlix Ballesteros publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada