dimarts, 8 de desembre del 2015

SOLUCIONS DE FUTUR



La dreta catalana i espanyola ha demostrat aquests darrers anys la seva supeditació als grans interessos corporatius de la banca, les grans corporacions energètiques, farmacèutiques, de les de comunicació i tantes altres.

Però hi ha una altra manera de gestionar el país amb criteris de justícia, igualtat d’oportunitats, i prioritzant l’interès general de tota la població.

Això significa noves polítiques amb unes altres prioritats que no poden ser altres que les  persones i els seus drets, les mateixes oportunitats per tothom. Però també enfocant l’economia segons les possibilitats de cada territori, preveient el futur, els sectors  amb més possibilitats , la lluita contra el canvi climàtic i les noves formes de produir i distribuir l’energia, les noves tecnologies, la diversificació del turisme, l’aposta pel sector agroalimentari amb visió de futur, no perdre el tren de la investigació, l’aposta per la Formació Professional dual amb el món de l’empresa.

Volem apostar per noves polítiques revisant les tasques de l’administració: la forma de prestar els serveis per exercir un control efectiu, la participació dels ciutadans, la informació i la transparència. Hem après algunes lliçons de la crisi i una d’aquestes és que els drets no poden deixar-se a la lògica del mercat exclusivament. L’habitatge, la banca, serveis com l’aigua o l’energia o l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació que ja també es consideren drets han de prestar-se d’una altra manera. L’administració i el sector públic han d’assumir nous papers per assegurar que primarà l’interès dels ciutadans i que arribaran a tothom.

Les relacions Catalunya amb la resta d’Espanya en una Europa cada cop més necessitada d’estar unida amb les amenaces de tot tipus que es manifesten i que en molts casos són noves és un altre punt que considerarem.

La dreta catalana i espanyola ens han dut a un carreró sense sortida que requerirà una revisió per part de tothom. Haurem de refer el catalanisme sobre bases noves per tal de redefinir el paper de Catalunya en una relació diferent de la nació catalana amb Espanya i amb Europa on es reflexioni quin paper assumeix cada nivell de l’administració per fer front a les amenaces , els riscos i reptes que són globals que tenim per davant en un món tan interdependent

Aquests són els nostres compromisos: impulsar les reformes profundes i els canvis que els nostres conciutadans necessiten per assolir una millor qualitat de vida de les persones i per un respecte a la nostra nació, a la nosrta cultura, a la mostra personalitat des d’una perspectiva federal.


Cridem a votar aquetes eleccions per PSC, l’opció d’esquerra de govern, la que ofereix millors solucions  per al canvi que necessita el nostre país i les nostres comarques però sobretot les persones que hi viuen

Article d'Imma Costa 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada