dijous, 19 de desembre del 2013

“VAMOS A MEJOR”... ENCARA QUE NO HO NOTI NINGÚ



Escric des de la indignació. La indignació que em neix d’escoltar unes declaracions de Mariano Rajoy en les què aquest té la gosadia de comparar-se amb Nelson Mandela. No crec que Rajoy sàpiga gaires coses de Nelson Mandela (ell mateix reconeix que el que li motiva realment és llegir la premsa esportiva) ni molt menys que hagi llegit la seva biografia, en tot cas si ha llegit alguna cosa no ha entès res. Us imagineu a Mandela responent “parece que llueve” en ser preguntat per les víctimes de la violència terrorista? Mandela enviant missatges de “ánimo luis” al Bárcenas de torn? Mandela mentint a la ciutadania ja “a los siete días de ser proclamado presidente del gobierno” com reconeix el mateix Rajoy en una entrevista recent? Potser estaria bé recordar al senyor Rajoy que mentre Nelson Mandela lluitava per la llibertat des de la presó el fundador del que després va esdevenir el PP era ministre de la Dictadura franquista. En definitiva, Nelson Mandela no es mereix l’insult de què Rajoy es compari amb ell. Una mica de rigor, si us plau.

La veritat però, és que la dreta centralista sempre ha fet gala d’una arrogància i d’una prepotència a prova de qualsevol reflexió. Veiem sinó les sorprenents declaracions de l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, en el darrer ple municipal: “La ideología del PP es la que ha traído mayor progreso en la historia de la humanidad.” I afegeixo jo humilment: “Toma ya!” O sigui, l’aparició de la roda, el sorgiment de les primeres societat urbanes i nuclis de civilització o l’epopeia de Gilgamesh empal·lideixen al costat de les idees de Mariano Rajoy, d’Alejandro Fernández o de la mateixa Ana Botella. Però, com es poden dir aquestes tonteries i després quedar-se tan ample?    
   
“El mayor progreso de la historia de la humanidad”? Sí? Segur? Vegem-ho. El PP ja fa dos anys que governa Espanya, disposa de majories absolutes al Congrés i al Senat i controla també la quasi totalitat de Governs autonòmics i la immensa majoria dels Ajuntaments de les capitals de província. I quin és el resultat de la seva gestió? Com tots recordareu el PP va presentar-se a les eleccions amb enormes cartells que prometien + empleo y – impuestos. Què hem tingut realment? Exactament el contrari, Mariano Rajoy i el seu Govern han pujat tots els impostos que han pogut i al mateix temps han disparat l’atur per sobre dels sis milions de desocupats, la xifra més alta de la nostra història. Des de que governa el PP s’han destruït un milió de llocs de treball, el nombre de llars amb tots els seus membres de l’atur ha superat els dos milions de famílies, l’atur se situa en el 26% de la població activa mentre que l’atur juvenil està en un revolucionari 57%. Al mateix temps, el PP ha retallat les prestacions per desocupació, ha abaratit l’acomiadament, ha introduït el copagament sanitari, han retallat serveis essencials que han desaparegut de la Seguretat Social, han devaluat les pensions, han congelat la llei de dependència, etc. Per retallar fins i tot han passat la tisora en matèria de lluita contra la violència de gènere... En fi, no sembla un balanç com per donar gaires lliçons a la humanitat, no.

Però que ningú pensi que això pot fer reflexionar a Rajoy i al PP. Lluny de reconèixer que s’han equivocat, que no han donat ni una ni per casualitat (ni tan sols poden utilitzar els Jocs Olímpics de Madrid o el projecte d’Eurovegas com a cortines de fum), i que cal rectificar urgentment la recepta d’aquest austericidi suïcida, aquests que tenen ambicions mil·lenàries prometen més del mateix: “no vamos a levantar el pie del accelerador, pido paciencia a los españoles” deia Montoro la setmana passada al Senat. Rajoy, com sempre, el supera i va més lluny quan afirma que “las cosas estan mejorando. La verdad es que vamos a mejor”... la veritat real és que ningú a peu de carrer té motius per compartir aquest balanç entusiasta tipus Alícia en el país de les maravelles que només veuen el senyor Rajoy i els seus corifeus mediàtics.

Així doncs, malgrat que la immensa majoria viu pitjor que ara fa dos anys i que les diferències entre el tram de la minoria més rica i la immensa majoria de la població s’ha eixamplat en més d’un 20% des de que governa el PP (tindrà alguna cosa que veure l’amnistia fiscal que va impulsar Montoro?), d’aquí a dos anys, quan acabi la legislatura, el balanç del PP no es mourà de la seva exhibició triomfalista. Potser aleshores la senyora Botella ens explicarà que la taxa d’atur i de pobresa que tinguem en realitat són la major manifestació de progrés des de la formació del cosmos.

Article de Maria Jesús Sequera publicat al Més Tarragona 

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada