diumenge, 1 de desembre del 2013

ÁNGELES ÁLVAREZ: “AMB EL PP S’HAN RETALLAT MÉS DE 8 MILIONS D’EUROS A LA DELEGACIÓ ESPECIAL DEL GOVERN DESTINADA A COMBATRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”



La diputada socialista Ángeles Álvarez ha denunciat a Tarragona que el Govern del PP ha retallat 8.508.700 euros de la Delegació Especial del Govern destinada a combatre la violència de gènere des de que Rajoy és president. “A més, el PP també ha reduït un 28% la quantia adreçada a nodrir els programes de lluita i prevenció de violència de gènere. Això en un país on en el què portem d’any ja han mort 50 dones víctimes de la violència masclista.”

Ángeles Álvarez ha fet aquestes declaracions a Tarragona on ha participat en una conferència-col.loqui organitzada per la secretaria de polítiques d’igualtat de l’agrupació socialista de Tarragona.

La diputada socialista també ha alertat “de l’augment de la violència sexista entre els adolescents. Un 11% de les noies d’entre 15 i 19 anys reconeixen haver estat matractades per les seves parelles, un 4% han estat víctimes d’agressions físiques i un 30% se senten objecte d’un control abusiu per part dels seus companys sentimentals. Són dades realment esfereïdores que ens donen una idea de la gravetat del problema al que ens enfrontem.”

Per fer-hi front, “els socialistes demanem al Govern que reactivi la llei integral contra la violència de gènere, endegada durant els anys de Govern de progrés, i que no es retalli ni un cèntim d’euro de les assignacions públiques destinades a combatre la violència i la discriminació per raó de sexe. El PP no pot passar la tisora també per aquí!”

Finalment la diputada socialista ha subratllat “el perill” que suposa la reforma local que vol impulsar el Govern de Rajoy en matèria de prevenció i lluita contra la violència masclista. “És una reforma que en realitat vol buidar de competències als Ajuntaments, en especial als menors de 20.000 habitants, el que en la pràctica pot suposar la retallada o eliminació dels programes i serveis municipals d’ajuda i protecció a les dones víctimes de violència.”


Àngeles Álvarez és diputada socialista al Congrés, secretària segona de la Comissió d’Igualtat, vocal de l’Observatori Estatal de Violència de Gènere i militant històrica de la lluita feminista i de defensa dels drets de les dones. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada