dimarts, 3 de desembre del 2013

EL PSC PRESENTA 9 ESMENES ALS PRESSUPOSTOS PER CORREGIR LA DESINVERSIÓ DEL GOVERN AL BAIX PENEDÈS



El grup parlamentari socialista ha presentat nou esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2014 per corregir la desinversió que el Govern de CiU ha anat acumulant a la comarca del Baix Penedès des de 2011.

“Per fer-nos una deia de la dimensió d’aquest greuge addicional que pateix la comarca només cal recordar que l’any vinent la inversió del Govern Mas al Baix Penedès serà un 25% inferior a la inversió del 2010, el darrer any de Govern de progrés a la Generalitat”, segons ha subratllat la diputada socialista Núria Segú.

“Cal tenir en compte, a més, que la comarca del Baix Penedès és la que, proporcionalment, ha registrat un increment més elevat de la taxa d’atur donada la seva vinculació amb el sector de la construcció. Per tant, la primera esmena que hem presentat els socialistes és la posada en marxa a la comarca d’un pla de xoc a fi i efecte de dinamitzar l’activitat econòmica, crear nous llocs de treball i donar ajudes i formació addicional als aturats de llarga durada.”

La resta d’esmenes del PSC a la comarca són: la reobertura del servei d’atenció nocturna del CAP de l’Arboç, l’impuls a la subestació elèctrica del Vendrell, l’ampliació del CEIP de Santa Oliva, la redacció del projecte constructiu del CEIP Teresa Godés de la Juncosa del Montmell, la construcció del nou institut la Talaia de Segur de Calafell, l’extensió de la xarxa de telefonia mòbil a la zona muntanyosa de la comarca, bonificacions dels peatges de l’AP-7 i la C-32 per als usuaris de la comarca i l’impuls definitiu del projecte del Logis Penedès.    


Consternació davant la valoració dels diputats de CiU per Tarragona

En relació als pressupostos de la Generalitat per l’any vinent, Núria Segú s’ha felicitat per “la primera valoració que ens arriba de les files de CiU. Després d’un mes de silenci absolut en relació als pressupostos els diputats de CiU han tingut el gest de valorar les partides que afecten les nostres comarques. Repeteixo, un mes després de la seva presentació...”

Malgrat això la diputada socialista no ha ocultat la seva “sorpresa i consternació per la lectura que es fa d’aquests comptes per part dels diputats que donen suport al Govern i que, per tant, tenen responsabilitats de Govern.”

Amb dades objectives a la ma, segons es pot constatar a la web del mateix Departament d’Economia, els pressupostos per l’any vinent representen una davallada d’un 69% al Camp de Tarragona en relació als darrers pressupostos del Govern de progrés (2010), la inversió per habitant a Tarragona és de 77 euros per habitant quan a Barcelona és de 115 euros i la mitjana del país és de 111 euros i el volum d’inversions a Tarragona sobre el total és del 5% quan el Camp de Tarragona representa quasi el 9% de la població de Catalunya.


“Davant d’aquest escenari tan poc engrescador primer el delegat del Govern, senyor Nin, ens va dir que la culpa de tot era del tripartit, d’Espanya i de la crisi, reconeixent implícitament que eren uns mals pressupostos per Tarragona. Però és que ara els diputat de CiU afirmen que en aquests pressupostos “Tarragona té les inversions que necessita” i que el Camp de Tarragona és la regió de Catalunya “on la inversió més creixerà”. Estan de broma els diputats de CiU, estan fent un homenatge encobert a la paradoxa o potser es pensen que els tarragonins som necis?”, ha denunciat la diputada socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada