dilluns, 9 de desembre del 2013

FRANCESC VALLÈS PREGUNTARÀ AL MINISTRE MONTORO SOBRE LES INTENCIONS RECENTRALITZADORES DEL GOVERN DEL PP



El portaveu adjunt del grup socialista a les Corts Generals, Francesc Vallès, preguntarà en la sessió de control del Congrés d’aquest dimecres al ministre Montoro sobre les intencions reals recentralitzadores que planteja l’informe sobre duplicitats administratives que ha elaborat el Govern del PP.

En concret, la pregunta concreta demana al Govern que expliqui si l’informe en qüestió respecta la capacitat d’autogovern de Catalunya en el marc de les seves competències. Cal tenir en compte que de l’informe es desprèn que organismes de la Generalitat com ara la sindicatura de comptes o la sindicatura de greuges poden estar en perill en cas d’aplicar-se la reforma de l’administració que ha defensat el PP.

“En cap cas la crisi o la millora, necessària, de la coordinació entre els diferents organismes de l’administració ha de suposar una pèrdua de l’autogovern o una limitació de les competències assumides per la Generalitat. L’autogovern de Catalunya és fruït d’una lluita històrica que no admet renúncies encara que ens vinguin amb l’excusa de la crisi i de la “necessària austeritat”.”


En darrer terme, el diputat socialista també ha defensat que la racionalització de les estructures de l’administració tampoc ha de comportar la supressió d’organismes que garanteixen el funcionament democràtic i la veu dels ciutadans com la figura del Síndic de Greuges. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada