dimarts, 17 de desembre del 2013

EL GRUP SOCIALISTA DEMANA LA INSTAL.LACIÓ D’AVISADORS SONORS ALS SEMÀFORS DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



El grup socialista al Congrés ha presentat aquest dimarts una proposició no de llei en la què es demana la instal·lació d’avisadors sonors als semàfors per tal d’afavorir la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

Segons el diputat tarragoní Joan Ruiz, autor de la proposta, “la instal·lació d’aquest dispositiu que emet una senyal acústica que permet a la persona invident identificar quan el semàfor està verd seria un gran pas endavant en la millora de la qualitat de vida i de la mobilitat del col·lectiu d’invidents tarragonins.”

En aquest sentit, el grup socialista ha recordat que segons dades de la fundació ONCE la majoria dels semàfors dels nuclis de població, més del 70%, no tenen encara aquest dispositiu.

“Els socialistes defensem que no hi ha excuses per votar en contra de quelcom tan essencial, quasi de sentit comú. Estem parlant d’una mesura que suposaria una inversió econòmica relativament menor però que implicaria una sensible millora de les condicions de seguretat dels ciutadans invidents. Estem en disposició de fer un nou pas en la lluita per millorar l’accessibilitat de les persones cegues, en la línia del que ja va suposar en el seu moment l’ajuda d’un gos-guia capaç d’evitar que els carrers es convertissin per aquest ciutadans en una cursa d’obstacles insalvables.”


En darrer terme, el grup socialista ha argumentat que aquesta iniciativa incorpora una reivindicació històrica de les associacions d’invidents “que no admet excuses, ni demores, en la seva aplicació”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada