dimarts, 28 d’abril del 2015

VILALLONGA POT MÉS!



Quan diem Vilallonga pot més no ho diem com un lema qualsevol que se'ns hagi acudit ara que venen les eleccions municipals, sinó que és el resultat d'una profunda reflexió sobre la realitat del nostre poble.

Perquè Vilallonga és potser el poble del Tarragonès més anònim, el que menys apareix als  mitjans de comunicació, el que mai no molesta als governs d'Espanya o de Catalunya per demanar allò que sí que demanen altres. És el poble que sembla que viu de forma conformada mentre altres - i no cal anar gaire lluny per veure-ho - es mouen, reivindiquen, plantegen reptes, assoleixen fites.

Aquests dies hem tingut dos exemples que ens haurien de fer reflexionar: les notícies al voltant de la qualitat de l'aire als pobles del polígon petroquímic nord no parlaven de la necessitat que Vilallonga comptés amb una estació de la Xarxa de Vigilància Atmosfèrica que sí reclamen els que encara no la tenen. O la disminució del preu de les gasolines a uns quants pobles propers a la refineria de Repsol. El mapa cridava l'atenció perquè tampoc no incloïa el nostre poble.

Per això ha nascut la candidatura Vilallonga pot més, en primer lloc per compartir aquesta realitat amb els nostres veïns i veïnes. I he de dir que des que hem començat a explicar-la, hem trobat un ampli ressò i coincidències.
Però Vilallonga pot més no és una descripció de la realitat actual i prou. Si fos així cauríem en el mateix conformisme que denunciem. Vilallonga pot més respon, sobretot, a un projecte optimista de present i de futur que volem impulsar les persones que ens hem aplegat en la candidatura que porta aquest nom.

Vilallonga pot millorar, pot anar a més, pot fer valer les seves possibilitats. Som positius en voler una nova escola perquè la nostra està saturada, som ambiciosos perquè millorarem la gestió municipal optimitzant recursos, aprofitant sinèrgies, buscant aliats en la Universitat i en altres pobles veïns. Som imaginatius perquè estem convençuts que ara som molts més que si sabem integrar-nos en un mateix projecte hi ha prou intel·ligència i voluntat per assolir nous reptes en l'esport, en la cultura, en l'energia renovable o en el turisme.

En definitiva, en moure totes les possibilitats i capacitats que estem convençuts que hi són al nostre poble entre les que formen part del nostre llegat i la nostra història i les que ens han vingut de fora.


Les d'un grapat de persones que ens hem aplegat en la candidatura Vilallonga pot més les posem a disposició dels vilallonguins i vilallonguines i estem convençuts que n'aplegarem moltes per posar-les en marxa els propers quatre anys. Amb tota la il·lusió de què som capaços us convidem a reflexionar-hi.

Article de Carmelo Gil publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada