dijous, 23 d’abril del 2015

PER QUÈ UNA LLISTA OBERTA PER ALFATULLA?



A Altafulla així com Eina és llista blanca d’ERC/SI, i AA d’IC & EuiA, nosaltres en som de Candidatura de Progrés, el genèric que ens aplega com a Socialistes de Catalunya – inclòs el propi PSC....

Llista oberta per Altafulla (Llopa) és un nom proposat per un veterà sindicalista ja jubilat d’Asesa i regidor del PSC en prou legislatures, de nom Pep Bordes, un federalista de pedra picada.

El nom fa la cosa perquè apleguem quatre procedències diferents, de fa quatre anys: el propi PSC, Altafulla som tots, PAU i l’Agustí Martí, un emblemàtic restaurador i home de Belles Arts desenganyat d’AA perquè han passat de l’Altafulla poble a un món de normes, multes, traves, discriminacions, mentides i grandeses. Els pitjors quatre anys d’Ajuntament pels qui som Llopa...

En la pluralitat consubstancial a tota democràcia madura cada candidatura ha de tenir un model de poble que representa uns quants segments socials.
Llopa, per definició, reobrirem el que ens han tancar: carrers, places, platja de la Roca de Gaià, Plens. Hem de fer proper el que ara està allunyat, perquè estar al Govern- i sense oposició - i amb abús de la premsa d’autobombo, engreixa els fums.
Una Altafulla on cadascú i cada sector residencial, econòmic, cultural i esportiu ha de ser posat en valor, reconegut, promogut “equitativament” pel poder públic municipal.
Un poder dins una xarxa multinivell que és el que l’únic que votarem el 24M, i per constituir la 10ª legislatura.

Personalment amb Joan Carnicer ja vam vertebrar una Entesa el 1979 i he estat en cinc legislatures al Ple, una sencera i una parcial com a regidor d’Hisenda i Cultura. Amb l’Agustí Martí ja vaig compatir la del PSC, de la 2ª. Manel Ciércoles, regidor del PSC de la 8ª, de 6è. Els del final, els grans amics Elena P.Arzola i el pediatre Adolfo G.Papi portaran dues i tres llistes. Les quatre noies, l’Helga, la Montse, l’Elsa són nascudes el 1979 o uns anys més tard i el ballarí Jordi G.Morales / nº 3 també és tan jove.

L’arquitecte Nacho Álvarez voreja el quaranta. La Nieves, àvia de les cinc filles de l’Helga exhibeix un DNI que comença per 2... Ells sis s’estrenen, s’obren al tan lloable dret a participar en llistes per la democràcia de més a prop, la dels Ajuntaments...
El lema de la nostra candidatura serà: “24M: una única sobirania: Altafulla!”. Sobirania compartida i interdependent com totes, al seu respectiu nivell. Però, la municipal n’és més que la Generalitat: amb ingressos propis suficients; els que cal justificar amb comptes detallats per regidories. Entre parèntesi, ni l’actual alcalde d’AA ni el regidor de CiU, ambdós candidats paguen el seu IBI a Altafulla, sinó a TGN / la Móra...  Com a proposta; ja podem congelar l’IBI, no únicament el seu tipus; i cada una de les famílies que viuen al poble han de tenir una descompte als centres d’ensenyament de l’Ajuntament perquè hi aporten impostos de manteniment... (a) Sobirania fiscal, doncs...
La sobirania municipal també prou mestressa de (b) l’ordenació del seu territori. I amb joc net: potser el Baix Gaià no donava per mantenir uns cinemes i ha calgut la solució Mercadona. Però, de cap manera ens hem estalviat enderrocar Les Bruixes (legalitzat pel POUM)

Seguim amb l’inventari: (c) el model de policia: multadora com ara o de proximitat com la volem.
(d) la mobilitat: en gimcana de ressalts i de carrers i aparcaments tancats com ara o fent-la fàcil i conciliatòria, consensuada amb els usuaris.
(e) el règim intern: plens mensuals o com ara, perduts cada dos mesos... i amb un Presidencialista Fèlix Alonso que s’apropia del present i tambè del passat. Increïble! 


Esperem que l’aplec d’antigues candidatures, gran error de 2011, esdevinguem sinèrgies de vots. Ara n’agregaríem 281... Lluitarem pel somni de 350 altafullencs que ens facin confiança. Els qui volem la sobirania del 24M per l’Altafulla oberta, pròxima; teva i de cadascú... Tan residencial, com turística, comercial, cultural, poliesportiva...

Article de Fonxo Blanc publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada