dijous, 13 de juny del 2013

LA JSC DE LES COMARQUES TARRAGONINES ENDEGA UNA CAMPANYA PER FOMENTAR LA CASELLA “FINS SOCIALS” DE LA DECLARACIÓ DE LA RENTA



La Joventut Socialista de Catalunya de les comarques tarragonines ha impulsat avui la campanya “Solidaritat, no caritat” que pretén, sobretot a través de les xarxes socials i de les noves tecnologies, fomentar la casella “fins socials” de les declaracions de la renta que efectuen els ciutadans.

Segons Jesica Moya, coordinadora comarcal de la JSC del Tarragonès, “en aquests moments en què la gravíssima crisi econòmica que patim des de fa ja quatre llargs anys continua colpejant amb virulència a la immensa majoria de la societat, però especialment als segments més dèbils, no podem permetre perdre ni un cèntim d’euro d’uns recursos que aniran destinats a programes d’acció social, a desenvolupament i a ajudes a aquells que més ho necessiten.”

La dirigent de la JSC també ha denunciat que mentre el Govern “patriota” d’Artur Mas es passa el dia parlant de Catalunya el seu mateix Govern acumula un deute de 435 milions d’euros amb les entitats del tercer sector, és a dir, aquelles que ajuden més directament a la ciutadania més perjudicada per la crisi econòmica.

“No pot ser que mentre es retallen drets i prestacions socials, no es paga allò que es deu als dependents o les associacions d’ajuda, per exemple, als discapacitats es queden sense subvencions, al mateix temps l’Estat ofereix entre subvencions, rendiments patrimonials i exempcions de tributs més de 10.000 milions d’euros a l’església catòlica. Això sí que és una immoralitat!”

En aquest sentit, Jesica Moya ha recordat que amb el Govern del PP el pressupost de cooperació de l’Estat ha caigut un 54% en els primers pressupostos de Rajoy i un 23,5% addicional en els segons. Així mateix, el pressupost destinat a cooperació de la Generalitat de Catalunya ha davallat de 49 milions d’euros al 2010 a 9 milions d’euros al 2012.


“Els joves som un dels col·lectius més perjudicats per les retallades de CiU i PP. Amb un atur juvenil superior al 57%, amb les taxes i matricules universitàries i de F.P. doblades o triplicades i amb les ajudes al lloguer reduïdes a zero sembla que no se’ns doni cap altra alternativa que marxar del país. Malgrat això no ens resignem i continuarem lluitant per assolir una societat més justa on es garanteixi la igualtat d’oportunitat i on no es doni carta blanca a la jerarquia de l’església catòlica mentre els dependents i els discapacitats es manifesten reivindicant que el Govern els pagui el que, per llei, els deu”, ha reblat la dirigent socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada