dimarts, 18 de juny del 2013

EL PSC PRESENTA 760 PREGUNTES AL PARLAMENT PER CONÈIXER EL DEUTE REAL DE LA GENERALITAT AMB ELS AJUNTAMENTS TARRAGONINS



La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha donat a conèixer aquest dimarts que el grup del PSC ha presentat un total de 760 preguntes al Parlament per conèixer el deute real de la Generalitat amb els ajuntaments tarragonins.

Segons ha explicat la diputada vallenca, “volem conèixer el deute que té hores d’ara la Generalitat amb cadascun dels 190 ajuntaments i entitats municipals descentralitzades de la demarcació de Tarragona. Així mateix, volem saber quin és el calendari previst pel Govern pel que fa al pagament d’aquest deute i les inversions acordades amb els municipis que depenen d’aquests recursos econòmics que ha d’aportar la Generalitat.”

“Sense risc a exagerar crec que la situació que viuen molts ajuntaments tarragonins és d’asfíxia econòmica real per culpa dels incompliments i deutes de la Generalitat. Segons les nostres estimacions el volum del deute del Govern amb els ajuntaments de la demarcació ja supera els 110 milions d’euros. Això situa als municipis en una situació límit que exigeix una rectificació.”

En aquest sentit, el primer que cal és conèixer realment quina és la dimensió d’aquest deute per poder actuar en conseqüència. “No pot ser que el Govern es negui a quantificar el volum d’aquest deute quan hi ha mocions aprovades pel Parlament que van en aquesta direcció. És inexplicable i és un menyspreu intolerable als ajuntaments d’aquest país que són l’administració més propera als ciutadans i la que rep de ple l’impacte de la crisi econòmica.”

Núria Segú ha recordat que el pagament d’aquest deute és imprescindible per donar continuïtat a serveis municipals essencials com les beques de menjador, les ajudes a la dependència, els programes de formació ocupacional i les escoles bressol municipals.


“CiU no pot exigir al Govern central que pagui el deute que té amb la Generalitat i, al mateix temps, donar l’esquena i obviar el deute del Govern català amb els ajuntaments del país. Per tant, confiem que el Govern del senyor Mas farà pública la quantia d’aquest deute i presentarà un calendari per al seu pagament”, ha conclòs la diputada socialista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada