dimecres, 12 de juny del 2013

EL PSC PRESENTA A TARRAGONA LA CAMPANYA “PERQUÈ VOLEM VIURE AMB DIGNITAT”



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha presentat aquest dimecres a Tarragona la campanya del PSC “perquè volem viure amb dignitat”. La campanya vol difondre les propostes socialistes per resoldre la situació d’emergència social que es viu al país i denunciar la inacció i la indiferència del Govern de CiU i dels seus socis d’ERC que han abandonat a la seva sort als col·lectius socials més febles i més afectats per la crisi.

El primer que ha remarcat la diputada vallenca és que “les retallades del Govern en matèria de polítiques socials han fet recaure les ajudes bàsiques als més necessitats en mans dels Ajuntaments (com el de Tarragona que ha augmentat en un 25% les partides destinades a serveis socials) i en les entitats del tercer sector (que han vist reduir-se les consignacions econòmiques provinents de la Generalitat).”

“Els socialistes creiem que hem de prendre mesures ara, ja mateix. Nosaltres fem nostra el lema del Banc d’aliments que diu que “qui té gana, té gana ara.” No podem esperar. I quina resposta els dóna el Govern de CiU? Independència?”

Davant d’aquesta realitat d’emergència nacional Núria Segú ha proposat un gran acord per la dignitat que passa necessàriament per tres línies vermelles que ha resumit en “menjar, casa i uns ingressos mínims garantits.”

Primer, cap tarragoní sense aliments. La diputada vallenca ha denunciat que el deute de la Generalitat en beques de menjador a les comarques tarragonines ja supera els 4 milions d’euros i que un 24% dels infants tarragonins viuen en famílies amb paràmetres de pobresa relativa. “Des del PSC proposem garantir tres àpats al dia als infants en risc, la reforma de les beques de menjador i l’establiment d’una “targeta compra” per garantir que totes les famílies puguin disposar dels aliments bàsics necessaris.”

Segon, cap tarragoní al carrer sense llar. L’any passat es van produir 2.500 desnonaments a la província de Tarragona, dels quals uns 500 van comportar que famílies es quedessin al carrer. “En aquest àmbit els socialistes volem que es modifiqui la llei al dret a l’habitatge de Catalunya, amb mesures excepcionals per protegir les famílies amb risc d’exclusió social com l’expropiació temporal d’habitatges en processos de desnonament hipotecari. També volem recuperar les ajudes al lloguer suprimides per CiU.”

Tercer, cap tarragoní sense uns mínims ingressos garantits. Núria Segú ha alertat que uns 2.500 tarragonins s’han quedat fora de la Renda Mínima d’Inserció degut a les retallades del Govern de CiU. Així mateix, més de 10.000 famílies de la província de Tarragona tenen a tots els seus membres a l’atur, a tots, i no reben cap subsidi o prestació. “La Generalitat podria pagar el que deu als perceptors de la RMI si, per exemple, recupera l’impost de successions i destina el 0,7% del pressupost a tal efecte, enlloc del 0,2% actual. Volem la reforma de la RMI i recolzem la recollida de signatures de la ILP per aprovar una renda garantida ciutadana.”

Finalment, el PSC també proposa un pla de xoc contra l’atur per reduir l’alarmant xifra de 121.000 aturats que tenim a la província. En aquest àmbit, el PSC proposa una moratòria d’acomiadaments, una borsa de treball específica per a majors de 50 anys i plans d’ocupació adreçats als joves i als aturats de llarga durada.


“Es tracta, en definitiva, d’un acord de mínims que es perfectament realitzable si hi ha la voluntat de dur-ho a terme. Aquí i ara les coses poden canviar. La tessitura actual d’autèntica emergència nacional ens obliga a fer-ho. Aquestes desenes de milers de persones del Camp de Tarragona no poden esperar l’arribada a mítiques Itaques”, ha subratllat Núria Segú. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada