dijous, 8 de maig del 2014

JOSEP MASDEU: “EN QUATRE ANYS ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT AL TARRAGONÈS HAN DAVALLAT DE 85 MILIONS D’EUROS A TAN SOLS 15 MILIONS”



El portaveu socialista a la Diputació de Tarragona i secretari de política municipal del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat avui a la Canonja “la davallada de les inversions de la Generalitat a la comarca del Tarragonès. En tal sols quatre anys el total inversor ha caigut de 84.378.904 euros amb el Govern de progrés a tan sols 15.237.556 euros enguany amb el Govern CiU-ERC. És a dir, estem parlant d’una caiguda en picat de les inversions del 82% des del 2010 fins avui!”

Segons Masdeu aquesta baixada “espectacular” afecta la qualitat de vida dels ciutadans del Tarragonès i inversions bàsiques en educació, sanitat i equipaments i serveis territorials. “Donat el difícil moment que estem vivint és molt preocupant la falta d’inversions per promoure la reactivació econòmica”, ha subratllat el portaveu socialista.

“En termes d’inversió per càpita encara estem pitjor perquè cada ciutadà del Tarragonès ha perdut en aquests darrers quatre anys 175 euros anuals d’inversió directe (s’ha passat dels 236 euros per habitant amb Govern socialista a només 61 euros per habitant amb CiU i ERC). Aquesta realitat és totalment intolerable.”

En un altre ordre de coses, Josep Masdeu ha tornat a alertar de les greus conseqüències que la reforma local del PP tindrà pels municipis del Tarragonès. “La nova llei trinxa els Ajuntaments i els deixa en la indefensió total, fins i tot trinxa la democràcia municipal. Als pobles de menys de 20.000 habitants les úniques competències que els quedaran seran el manteniment del parc públic, la biblioteca i la festa major. És un retrocés històric sense precedents en democràcia!”

Finalment, el portaveu socialista ha fet una crida als progressistes de la comarca per tal que es mobilitzin en aquesta campanya de les eleccions europees que ara s’enceta. “Podem passar de l’Europa de les retallades a l’Europa social. Una victòria del PP europeu suposarà un augment de les retallades i de l’austeritat i una nova baixada dels sous dels treballadors. Tan sols una majoria socialista al Parlament europeu pot impedir-ho.”


Masdeu ha fet aquestes declaracions en sortir de la reunió de treball que el grup socialista de la Diputació de Tarragona ha mantingut amb regidors i alcaldes socialistes de la comarca del Tarragonès a la Canonja. La reunió ha servit per analitzar conjuntament la situació política actual i posar damunt la taula les inversions en equipaments i infraestructures que requereix la comarca amb més urgència. Així mateix, el grup socialista ha informat sobre el nou pla especial d’inversions sostenibles que ha endegat la Diputació de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada