dimecres, 14 de maig del 2014

ATUREM RAJOY I ACABEM AMB LES RETALLADES!



“Cada cop que veig per la televisió a l’home aquest dir que s’ha acabat la crisi i que ja estem en el camí de la recuperació i penso amb els meus germans i els meus amics, amb les dificultats que estan passant, i amb tanta i tanta gent que està a l’atur se’m remou tot i se m’encén la sang. Però com es pot dir que la crisi ja es cosa del passat quan surts al carrer i et trobes amb el què et trobes...és indignant! Quina poca vergonya!” Això mateix, fil per randa, em comentava un veí en sortir avui de casa pel matí a deixar els nens a l’escola, unes paraules que segur que subscriuríeu la immensa majoria de vosaltres.

I és que el Govern del PP lluny de complir els seus compromisos electorals (recordeu allò de “más trabajo, menos impuestos”?), lluny de lluitar contra la corrupció (més aviat protagonitzant tristos espectacles que semblen més propis d’un pel·lícula de Cantinflas, com la trama Gürtel-“el bigotes”), lluny d’assumir i complir amb la paraula donada (al contrari, mentint en cadascuna de les decisions que ha impulsat), es dedica ara a vendre un discurs tipus Alícia al país de les maravelles afirmant per activa i per passiva que la crisi econòmica “ya es cosa del pasado”, el que suposa un menyspreu i una falta de respecte intolerable als quasi sis milions d’aturats i als molts milions més que han vist com amb el PP al Govern les seves condicions de vida material han anat a pitjor.

Per primer cop des del 2011, però, els ciutadans podem expressar a les urnes què en pensem de tanta burla i de tanta mentida. Podem aturar Rajoy i acabar amb les retallades i amb l’auge de la pobresa i de les desigualtats, posar fre a aquest austericidi suïcida i impulsar d’una vegada polítiques que estimulin el creixement i la generació de nous llocs de treball. Si Rajoy treu, encara que només sigui un vot més que els socialistes a les eleccions de la setmana vinent, ja sabem tots que dirà: “la gente ha entendido i avalado los recortes”...i disposarà encara d’un any més per continuar passant la tisora a tort i a dret.

Això també ens afecta aquí, a Tarragona. En els darrers dos anys i mig, amb el PP al Govern de l’Estat i CiU i ERC a la Generalitat, l’atur s’ha desbocat, la pobresa ha crescut fins al punt que més de 13.500 famílies de les comarques tarragonines tenen a tots els seus membres a l’atur, a tots, i no tenen cap subsidi o prestació que els permeti viure amb un mínim de dignitat material. Encara pitjor, aquí i ara hi ha casos de malnutrició infantil mentre que una quarta part dels nostres infants viuen en risc de pobresa.

Mentre els salaris continuen baixant, els directius de les grans corporacions empresarials (que alguna responsabilitat deuen tenir en el sorgiment i esclat de la crisi econòmica, dic jo) guanyen, de mitjana, un 7% més que el 2011 (i estem parlant de sous que, en el cas de les empreses que cotitzen a l’IBEX 35, superen els 300.000 euros anuals).  


Ja n’hi ha prou de tanta injustícia i de tanta insensatesa! Podem, i necessitem pensant en el futur dels nostres fills, un canvi urgent de timó. En aquest sentit el compromís dels socialistes és total i inequívoc. Si guanyem aquestes eleccions europees establirem una inversions socials mínimes per a tots els Estats membres de la Unió, crearem una renda mínima d’inserció per als treballadors, impulsarem un subsidi europeu de desocupació, endegarem un pla europeu contra la pobresa i apostarem per un marc europeu de salaris mínims garantits. També cal alertar sobre les conseqüències de la fragmentació del vot d’esquerres. Dividir el vot progressista entre opcions més petites, objectivament, tan sols reforça les possibilitats de victòria del PP i acosta a la dreta a la presidència de la Comissió Europea. Si guanyen Merkel, Rajoy i Mas ja sabem el que vindrà. El dia 26 serà massa tard per a lamentar-ho...

Article d'opinió de Diana Salvadó publicat al Més Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada