dimarts, 21 de gener del 2014

TORREDEMBARRA: COMENCEM TEMPS NOUS



El passat divendres vaig fer pública, desprès de molt reflexionar i de moltes xerrades amb companys/es i amics/gues, la meva intenció de postular-me davant de la Comissió Executiva del partit per encapçalar la llista electoral pel PSC a les properes Eleccions Municipals a Torredembarra.

Aquesta decisió ha estat profundament meditada i si finalment he donat el pas ha estat possible gràcies a un projecte que estic disposat a encapçalar perquè hi crec i perquè estic segur que Torredembarra, amb ell,  en sortirà beneficiada.

Un projecte que té com a principal objectiu apropar-se a la ciutadania, escoltar allò que els preocupa i cercar solucions a les seves necessitats, un projecte basat en fortes polítiques socials, revitalitzar la cultura, el comerç i l’associacionisme, els barris i sempre basat en el diàleg, la participació i el consens.

El projecte, que vull compartir amb una majoria social i política, necessita convicció, però que estic segur serem capaços, amb la força del treball i la unitat de tots els torrencs,  donar-li la volta a unes polítiques reaccionaries i antisocials que ens ha portat un govern de dretes mancat de sensibilitat i sense projecte econòmic, social i polític.

Ja és hora que el poble de Torredembarra decideixi el seu futur, i només amb voluntat política, ara inexistent, serà possible fer-ho. Amb la garantia és una participació oberta i sense embuts, capaç de generar propostes realistes que, actualment, son tant necessàries per sortir-nos d’aquest “bucle”  que ens han portat la manca de planificació, els enfrontaments i la crispació originats, sens dubte, per uns interessos molt allunyats de la majoria social. Avui el que ens cal son bones persones fent política i no polítics fent de bones persones

La necessitat de diàleg i consens ara és l’únic camí que ens queda. I el PSC és el partit capaç de garantir aquesta política per arribar, sense esglais, a desenvolupar un programa d’acció municipal on una majoria aposti per allò que ens és comú. Proposo al conjunt dels partits i a Torredembarra prioritzar allò que ens uneix i aparcar el que ens separa. Us proposo una participació directa dels veïns i veïnes, dels barris, les associacions, agents socials, gent de la cultura i de l’esport, dels comerciants i empresaris. Crear un “Senat del Poble” on estiguin representades absolutament totes les sensibilitats, i a on posar damunt la taula els problemes i cercar solucions entre tots.

La meva proposta és un Govern que pari l’orella a aquells que la crisi ha portat a una situació de marginació i pobresa, compromès amb els més necessitats i facilitar, orientar i solucionar, dins de les possibilitats, el dia a dia de les persones. Menjadors Socials, ampliació de beques de menjador, evitar desnonaments. En poques paraules: polítiques que generin llocs de treball, ajuts i solidaritat.

Us proposo un Govern capaç d’afrontar allò que la societat i el País ens reclama, amb criteri davant els reptes que son comuns a tots els ciutadans, reclamo un Govern clarament catalanista, sempre integrador, sempre compromès, mai mirar cap un altre cantó d’allò que ens marqui la majoria de la població.


Aquest és, a grans trets,  el repte que us proposo a tots. Propostes  que aniré desgranant amb el temps. Ara demano als companys i companyes del PSC de Torredembarra que fem el camí junts, COMENÇAR un nou temps, obrir finestres i d’aquesta manera, entre tots, recuperar unes polítiques d’esquerres, catalanista i específicament torrenca, que tant necessita Torredembarra.

Article de Jordi Solé publicat al Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada