dilluns, 13 de gener del 2014

BALANÇ DE L'ANY 2013 A TARRAGONA



La valoració que del 2013 fa el nostre Subdelegat del Govern no té desperdici, sembla com d’Alícia al País de les Meravelles. Amb més d’un 20% de la població tarragonina per sota o fregant el “llindar” de la pobresa, amb el 26% que estan a l’atur, i amb 13.500 famílies que no tenen cap ingrés conegut? Es pot valorar l’any com ho fa?

Veu que “l’esperança” s’està materialitzant, quan les pensions pujaran un 0,25% i les “reformes” faran que els jubilats deixin de percebre uns 200 euros al 2014? O quan veu que encara es desnonen famílies? O veu a les retallades què, amb la col·laboració del Govern de CIU (i ERC), han fet a Sanitat, Ensenyament o en Dependència? O a les farmàcies on minusvàlids i jubilats paguen part del preu dels medicaments?

Entre els joves que no han pogut pagar la matrícula a la URV, els qui no han pogut sortir a estudiar fora per les retallades als Erasmus, o els qui han sortit dels país buscant feina? Troba esperançador què baixi el nombre de policies i que el PP (amb CIU) aprovi una Llei de Seguretat Privada que faci que qui vulgui seguretat se la pagui? O què la nova Llei de Seguretat Pública es basi en la creença que tranquil·litat ve de “tranca”?

Troba esperançador treure a la majoria d’ajuntaments les competències per continuar la feina assistencial que porten a terme, i que Gallardón hagi anunciat la desaparició dels Partits Judicials? O li sembla bé que el mateix ministre tingui la intenció d’acabar amb el dret que tenen les dones a disposar del seu cos?  

Tot cofoi diu que s’ha inaugurat un tram de l’A27 que van trobar molt avançat i que s’acabarà l’autovia entre Tarragona i Reus. L’havien d’acabar en 6 mesos, en 12, al 2013 i ara ... no sé quan! Mentre ni li donen al cap de llista tarragoní del PP, Alejandro Fernández, dia i hora per a que algú del Ministeri de Foment rebi agents socials i partits polítics per parlar-ne.

I no esmenta el Museu Arqueòlogic, el Mercat Central, els trams de carretera que són carrers i que el govern del PP, no vol dotar per traspassar-les. Ni la nul·la inversió en la costa per passejos marítims o per salvaguardar-la. Ni les variants a Riudecols, o Gandesa. Ni que no s’hagi aprovat ni un sol projecte del 1% Cultural per la província de Tarragona i així un llarg etcètera que deixen les xifres d’inversió pública en nivells ridículs.  

Ara bé, la perla de la valoració és quan esmenta CASTOR i atribueix una medalla a l’Administració que representa en la gestió de la crisi produïda pels moviments sísmics. Només cal repassar els diaris d’aquells dies per aclarir que va ser un vodevil desordenat de reunions.


En moments com aquests els càrrecs públics no poden frivolitzar dient que s’ha desatascat el procés per cedir un local per una Colla de Castells (que ja era hora), ni pot enredar amb els números, ni caure en un autobombo que fereix quasi bé a tothom, sinó contribuir a gestionar la crisi com fa l’ajuntament de Tarragona, amb l’alcalde Ballesteros al capdavant, que ha incrementat en un 25% les ajudes socials i creat prestacions i serveis extraordinaris per a les famílies sense recursos. Si de normal l’autobombo no està bé, tal com bona part dels tarragonins i tarragonines han sofert 2013 i com es presenta el 2014, és poc seriós, molt poc seriós.

Article d'opinió de Joan Ruiz publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada