dimecres, 22 de gener del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE CIU I ERC HAN APROVAT UNS PRESSUPOSTOS QUE SITUEN TARRAGONA A LA CUA DEL PAÍS EN INVERSIONS



Els diputats socialistes Xavier Sabaté i Núria Segú han denunciat aquest dimecres “amb indignació” que els pressupostos de la Generalitat per enguany que s’han aprovat aquesta tarda al Parlament amb els vots de CiU i ERC “situen Tarragona a cua del país en inversions. Tan sols 47 milions d’euros per a les sis comarques del Camp de Tarragona, el que suposa una ratio d’inversió per habitant de 76 euros per cada tarragoní quan la mitjana del país és de 115 euros per habitant. Serà que els tarragonins som menys catalans que la resta pels diputats de CiU i d’ERC?”

En aquest sentit, el grup socialista ha denunciat que un cop es va conèixer l’avantprojecte de pressupostos el PSC va emplaçar la resta de forces polítiques amb representació per Tarragona a no votar uns comptes que no contemplessin un volum inversor que no fos, com a mínim, proporcional al del pes de la població de Tarragona en el conjunt de Catalunya. “Algú pot discutir quelcom tant de sentit comú? Doncs ni això han estat capaços de respectar CiU i ERC. Molt parlar de responsabilitat i de “grans consensos en temes de país” i a l’hora de demostrar aquesta responsabilitat amb fets s’aproven unilateralment uns pressupostos que ofeguen Tarragona. Ni tan sols es van dignar a contestar a aquesta proposta de mínims...”

“Especialment trist és veure als diputats d’ERC votar uns pressupostos que comportaran noves retallades, que ells fins ara havien condemnat, i un volum raquític d’inversions per Tarragona que ells també denunciaven quan CiU aprovava els pressupostos amb el PP, en els anys en què no simulaven que es barallaven pels colors de la bandera. Com pot el cap de llista d’ERC per Tarragona, que també és alcalde de Montblanc, aprovar uns pressupostos que tan sols destinen 25.000 euros per tota la comarca de la Conca de Barberà? Sap el senyor Andreu que això suposa una inversió de 1 euro per cada habitant, el que implica la inversió per càpita comarcal més baixa del país en democràcia? Però com es pot votar això?”


Pels diputats socialistes ERC i CiU s’han sumat avui al menyspreu del PP per Tarragona. Si el Govern de Rajoy ha retallat un 36% les inversions a les nostres comarques en el marc dels pressupostos generals de l’Estat, Mas i Jonqueres ho han fet un 75% en aquests pressupostos de la Generalitat en relació al darrer pressupost del Govern de progrés. “Una dada ho resumeix a la perfecció: si la mitjana inversora dels dos darrers anys de Govern Montilla (ja en un context de crisi econòmica) destinaven 152 milions a la província de Tarragona, amb Mas de president de la Generalitat aquest volum inversor ha davallat a menys de 47 milions d’euros. I aquests són els mateixos que afirmaven que tenien “la formula” per sortir de la crisi...”, han ironitzat els diputats socialistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada