dimarts, 17 de setembre del 2013

NÚRIA SEGÚ: “NOU COP DE DRESTAL DEL GOVERN DE CIU ALS DEPENDENTS TARRAGONINS”



“Prop d’un centenar de discapacitats tarragonins veuran reduir-se la prestació econòmica que perceben de 626 euros mensuals a tan sols 500 euros mensuals per culpa de l’enèsima retallada del Govern de CiU en matèria de dependència”, així ho ha denunciat avui la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, que ha alertat que aquesta reducció suposa una minva del 20% del total de la prestació.

“Es tracta de persones que tenen un mínim del 65% de discapacitat acreditada i que necessiten l’ajuda d’algun cuidador per poder viure amb dignitat a casa seva. Doncs bé, se’ls retalla una cinquena part de l’ajuda, a més, amb efectes retroactius a 1 de gener d’enguany.”

La diputada socialista ha reafirmat el compromís del PSC de lluitar per mantenir íntegrament aquest programa de suport a l’autonomia a domicili que les mateixes associacions de persones discapacitades consideren “essencial” per tal que aquests ciutadans puguin viure amb un mínim de dignitat al seu domicili.

“Amb el Govern de la dreta,  ja sigui CiU o PP, sempre és el mateix, exempcions  fiscals i reduccions d’impostos a les rendes altes i carrega de la factura de la crisi sobre les espatlles de les classes populars i sectors socials més desafavorits i vulnerables als efectes de la situació econòmica. La passivitat demostrada pel Govern de CiU en matèria de dependència tan sols ha provocat l’augment de les llistes d’espera i dilacions en el pagaments de les prestacions”, ha afirmat la diputada socialista.   


En aquest sentit, Núria Segú ha recordat que “en aquests moments a les comarques del Camp de Tarragona tenim 35.000 sol·licitants per acollir-se a les prestacions de la llei de dependència i tan sols 12.000 beneficiaris. En un any el nombre de sol·licitants ha crescut més d’un 8% el que ens indica el problema real que han d’afrontar moltes famílies per poder atendre en condicions als seus familiars dependents.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada