dilluns, 16 de setembre del 2013

EL GRUP SOCIALISTA AL CONGRÉS MANIFESTA EL SEU PLE SUPORT A LES REIVINDICACIONS DE TARRAGONA EN RELACIÓ AL TECER FIL DEL CORREDOR MEDITERRANI



El portaveu socialista a la Comissió de Foment del Congrés, Rafael Simancas, ha manifestat el ple suport del grup socialista a les Corts Generals al recurs de d’Ajuntament de Tarragona en relació al tercer fil del Corredor del Mediterrani.

“Entenem les raons polítiques i jurídiques de l’Ajuntament de Tarragona, es tracta de reivindicacions molt raonables. En aquest sentit, ja anuncio que el grup socialista presentarà una triple iniciativa a favor de les reivindicacions tarragonines i presentarem també una proposició no de llei en el mateix sentit.”

Simancas també ha explicat que el PSOE demanarà en breu la compareixença de la ministre de Foment per tal que doni compte de l’estat d’execució de les obres de construcció del Corredor del Mediterrani. “Ens preocupa la baixa inversió i la pitjor execució d’unes obres que per a nosaltres són prioritàries.”

Així, el portaveu socialista ha recordat que el Corredor del Mediterrani afecta al 50% de la població del conjunt de l’Estat, al 40% del PIB, al 55% de les mercaderies i al 60% del tràfic portuari.

“Els socialistes volem augmentar la dotació pressupostària destinada al Corredor però de moment tan sols ens hem trobat amb el rebuig del Govern del PP. Si no ens posem al dia pel que fa a la construcció real del Corredor estan en risc els diners compromesos procedents de la Unió Europea.”

Segons ha alertat el dirigent socialista, “per aquest 2013 el Govern de Rajoy ha destinat un 29% menys d’inversió al Corredor del Mediterrani en relació als pressupostos de l’any passat. A més, d’aquest volum tan sols s’ha executat el 40% el que ens indica els retards que acumulem en aquest vial prioritari per al conjunt de l’Estat. Es pressuposta poc i s’executa menys.”


Rafael Simancas  creu que les reivindicacions tarragonines (no sacrificar el trànsit de passatgers per les mercaderies, dues passarel·les, pantalles acústiques i l’allunyament de la via del Circ Romà) son tan òbvies que finalment seran recollides pel ministeri de Foment, “malgrat certa esquizofrènia en la bancada del PP”, ha conclòs el portaveu socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada