dijous, 5 de setembre del 2013

EL PSC S’OPOSA A LA BAIXADA ENCOBERTA DE LES PENSIONS ALS PENSIONISTES QUE VOL TIRAR ENDAVANT EL PP, 166.000 DELS QUALS SÓN TARRAGONINS



El PSC ha alertat avui que l’anunci del Govern de canviar la llei per modificar a l’alça un 0,25% les pensions cada any enlloc de pujar-les d’acord amb la desviació anual de l’IPC suposa a la pràctica “una baixada del poder adquisitiu dels 166.000 pensionistes tarragonins.” El grup socialista ha manifestat el seu rebuig absolut a aquesta decisió de la ministre de Treball.

Segons ha explicat el diputat socialista i membre de la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés, Joan Ruiz, “aquest canvi normatiu del Govern del PP suposa una baixada real de totes les pensions (les actuals i les futures). Per exemple, si l’increment anual de l’IPC dels propers anys és del 2% i tiren endavant les intencions del PP tots els pensionistes perdrien un 1,75% de poder adquisitiu, any rera any. Situats en un escenari a mig termini, d’aquí a 10 anys els pensionistes haurien perdut entre un 17,5% i un 20% de poder adquisitiu, per tant, estem parlant d’un descens molt important.”

El diputat tarragoní ha afegit que, a més, la modificació de la normativa que defensa el PP no distingeix entre els pensionistes que tenen les pensions més altes i la immensa majoria que percep una pensió mínima o mitjana.

“En menys de dos anys el Govern de Rajoy no ha actualitzat les pensions, ha apujat els impostos als pensionistes, els fa pagar moltes de les medicines que necessiten, els ha tret les ajudes a la dependència i ara els diu que els baixaran les pensions afirmant, al damunt, que les pujaran. Perquè PP i CiU sempre castiguen als col·lectius més dèbils i menys culpables del sorgiment i desenvolupament de la crisi?”, s’ha preguntat Joan Ruiz.   


Finalment, Ruiz ha contraposat aquesta realitat amb l’obra de Govern socialista. En aquest sentit, ha recordat que durant els vuit anys del darrer executiu socialista les pensions mínimes es van incrementar quasi en un 50%, molt per sobre del que havia fet el Govern d’Aznar que no les va incrementar de manera significativa malgrat gaudir dels anys del boom de la construcció immobiliària.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada