dimarts, 14 de maig del 2013

NÚRIA SEGÚ: “EN UN ANY ELS SALARIS A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA HAN CAIGUT, DE MITJANA, MÉS D’UN 4%”




“Durant l’any passat, de mitjana, els salaris van baixar un 4,1% a la província de Tarragona. És a dir, no només l’atur a les nostres comarques s’ha incrementat fins a xifres mai assolides (121.700 aturats, 23.500 més que ara fa un any) sinó que el col·lectiu de treballadors que encara tenen feina han perdut poder adquisitiu. Això mentre el Govern del PP ha aprovat una amnistia fiscal per als grans defraudadors i les grans fortunes. Aquest és el resultat real i dolorós de les polítiques “austeres” i de retallades permanents dels Governs de CiU i PP...”, així ho ha denunciat aquest dimarts Núria Segú, diputada socialista al Parlament per Tarragona.

La diputada vallenca ha afegit que Espanya va ser l’Estat de la Unió Europea on els salaris van baixar més durant l’any passat. Segons ha detallat Segú, al conjunt dels 27 Estats membres de la Unió els salaris es van incrementar un 1,4%. Espanya va ser el país en registrar un descens més acusat dels sous dels treballadors (un 4,3% de reducció, molt per sobre d’Eslovenia, el següent país del llistat negatiu, on els sous van baixar un 1,7%).

“Davant d’aquesta tessitura podem fer dues coses: o bé demanar “paciència” a la ciutadania, com fan Rajoy i el PP, fins esperar que s’aturi, encara que sigui per casualitat, la destrucció d’ocupació o bé rectificar amb urgència la política del Govern impulsant mesures d’estímul de l’economia productiva que ajudin a generar nous llocs de treball i fer-nos sortir de la crisi. És el moment de canviar, continuar així només ens portarà a un carreró sense sortida”, ha reblat la diputada socialista.

Núria Segú ha recordat que “quan estava a l’oposició el senyor Rajoy es feia fotos a les cues de les oficines de l’INEM i prometia als ciutadans que quan governés el PP baixaria l’atur. Doncs bé, aquest austericidi suïcida que el Govern del PP segueix amb una seguretat de somnàmbul tan sols ha aconseguit destruir 1.173.000 llocs de treball en un any, o sigui, uns 2.600 llocs de treball al dia. Quin nivell d’atur ha d’haver-hi perquè CiU i PP rectifiquin la seva política econòmica?”, ha conclòs la diputada vallenca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada