dimecres, 22 de maig del 2013

FRANCESC VALLÈS: “EXIGIM A MONTORO QUE REBAIXI IMMEDIATAMENT L’IVA DEL 21% DELS MENJADORS ESCOLARS”




El diputat del PSC al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, ha emplaçat avui al ministre Montoro, després de la sessió de control del Congrés, “a rebaixar i considerar com a exempts de la tributació de l’IVA els serveis educatius ofertats durant les hores no lectives, com per exemple els serveis de menjador escolar i d’acollida. No pot ser que aquests serveis tributin, per decisió del Govern, un 21% en concepte d’IVA, en contra fins i tot del que estableix la normativa europea. L’afany recaptador del PP realment no coneix límits...”

Vallès s’ha mostrat molt crític amb aquesta tributació injusta i excessiva dels menjadors escolars i ha afirmat que “aquest 21% d’IVA suposa una despesa addicional de 25 euros per nen de més, cada mes, en concepte de menjador escolar. Això és inassumible en uns moments en què l’atur ha assolit límits històrics, amb els salaris a la baixa, els impostos a l’alça i en què milers de famílies estan percebent la renta mínima o directament ja no tenen ingressos.” “És intolerable i cal una rectificació urgent”, ha afegit.

Davant d’aquesta situació, el grup socialista ha presentat una bateria d’iniciatives per aconseguir que el Govern del PP es faci enrera en aquesta nova decisió injusta que carrega el pes de la crisi sobre l’esquena de les classes populars i treballadores. Així, Francesc Vallès ha presentat una proposició no de llei en la què es demana que aquests serveis educatius extraescolars quedin exempts de tributar l’IVA.

“El ministre ja sap que el mateix tribunal de justícia de la Unió Europea ha acceptat que els serveis d’atenció infantil fora de l’horari lectiu es beneficiïn de l’exempció de l’IVA. Per tant, no estem demanant res que no sigui de justícia i de sentit comú. Estem davant d’un servei que garanteix que molts nens puguin disposar de, com a mínim, un àpat al dia i no tinguin problemes derivats d’una alimentació insuficient. Això no és pot tocar, parlem d’un tema bàsic com és l’alimentació adequada dels nens i això és una línia vermella que ni tan sols el PP ha de ser capaç de creuar”, ha reblat el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada