dimarts, 28 de maig del 2013

A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA S’HAN EFECTUAT 16.812 DENÚNCIES PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN ELS DARRERS 5 ANYS



“En matèria de violència de gènere no hi ha retallades, ni “viure per sobre de les nostres possibilitats”, ni excuses que valguin. És una infàmia que el Govern del PP hagi retallat més d’un 30% el pressupost destinat a lluitar contra la violència de gènere (8 milions d’euros) mentre la mateixa presidenta de l’observatori contra la violència domèstica denuncia un rebrot d’aquesta xacra social”, així de contundent s’ha mostrat la senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, que aquest dimarts ha emplaçat al Govern del PP “a rectificar d’aquestes retallades en violència de gènere perquè estem parlant d’un tema, literalment, de vida o mort per a moltes dones.”

Sequera ha repassat les dades en matèria de violència de gènere pel que fa a les comarques tarragonines. Així, des de 2007 fins avui s’han registrat 16.812 denuncies per violència de gènere a la província, s’han impulsat 5.243 ordre de protecció, mentre que 16 persones tenen activat un dispositiu electrònic de seguiment. Així mateix, 10 tarragonins compleixen una condemna per un delicte de violència de gènere.

També des del 2007 el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere ha rebut 4.769 trucades procedents de Tarragona. 503 dones víctimes de la violència masclista perceben actualment la renta activa d’inserció. Finalment, la dada més tràgica és que en els darrers 10 anys 22 dones de les comarques tarragonines han perdut la vida a mans dels seus marits o parelles sentimentals, el que suposa el 20% del total català.

En relació a aquestes dades, la senadora socialista ha afirmat que “ens trobem davant d’unes dades esfereïdores que no poden deixar al Govern indiferent. Hem de reforçar les mesures de lluita contra la violència masclista enlloc d’eliminar-les com fa el Govern del PP.”

En aquest sentit, la senadora del PSC ha alertat que el projecte de reforma del Codi Penal que vol aprovar l’executiu de Rajoy possibilita que el maltractador pugui substituir una condemna de presó per una simple multa, que la majoria de delictes per violència contra les dones siguin considerats com a lleus i puguin prescriure en un any. Al mateix temps, es despenalitzaran les vexacions considerades com a lleus.


“Encara estem a temps d’evitar continuar fent passes enrera i retallar drets i serveis de lluita contra la violència de gènere que va impulsar el Govern socialista i que són essencials. Per aquí no poden passar també la tisora!”, ha emfatitzat Maria Jesús Sequera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada