dilluns, 6 de maig del 2013

17.000 DEPENDENTS TARRAGONINS ES VEURAN GREUMENT PERJUDICATS PER LA RETALLADA DE 1.000 MILIONS D’EUROS DEL GOVERN DEL PP EN DEPENDÈNCIA




“Segons les nostres dades, uns 17.000 tarragonins que s’estan beneficiant de la llei de dependència es veuran greument perjudicats per la retallada en 1.108 milions d’euros per al 2013 anunciada pel Govern del PP”, així ho ha denunciat aquest dilluns el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, que també ha afegit que “ho fan a traïció, en plena jornada festiva, sense especificar com pensen retallar i quan la societat encara està sacsejada per les recents dades que assenyalen un atur record al nostre país.”

Joan Ruiz ha explicat que primer el Govern del PP va rebaixar la prestació econòmica dels cuidadors familiars, després va paralitzar la incorporació al sistema dels dependents considerats com a moderats fins al 2015, després va expulsar als cuidadors de la Seguretat Social i ara anuncia la sentència de mort de la llei de la dependència amb aquesta retallada superior als 1.000 milions d’euros per enguany.

“Estem davant d’un nou cop duríssim per a un col·lectiu, el de la gent gran, ja greument colpejat per la crisi. Cal tenir en compte que majoritàriament estem parlant de persones majors de 65 anys, la majoria dones, que ara poden quedar abandonades a la seva sort. A més, els 4.000 tarragonins que estan en llista d’espera per accedir a les ajudes per dependència també quedaran fora del sistema.”

El diputat tarragoní ha subratllat que “mentre això passa veiem que el Govern de la Generalitat continua dedicant totes les seves energies a la cimera de la Transició Nacional. I la cimera social a la què es van comprometre durant la campanya electoral, senyors de CiU?”

“També durant la darrera campanya electoral a les eleccions legislatives tant Mariano Rajoy com Alejandro Fernández es van comprometre a “no subir los impuestos, ni tocar al gasto social, ni la dependencia, ni las pensiones.” Què pensa ara el senyor Fernández de les seves paraules i les seves solemnes promeses electorals?”         


CRT i BCN World


En un altre ordre de coses, el diputat socialista Xavier Sabaté ha afirmat que l’actuació de la Generalitat en relació a la polèmica del Consorci Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou “comença a ser una vergonya. En aquest sentit, ja anuncio que jo mateix preguntaré aquest dimecres al ple del Parlament sobre aquesta qüestió al conseller d’economia. Fa un any em va dir que era un irresponsable per preguntar sobre aquest tema al Parlament. Doncs bé, un any després el conseller ha estat incapaç de posar d’acord a dos alcaldes que són del seu mateix partit.”

“Estem davant d’un exemple d’incapacitat supina. No m’estranya que aquest Govern sigui incapaç d’elaborar uns pressupostos o d’aconseguir el pacte fiscal. Aquesta gent no ens porta ni a la cantonada...”

Xavier Sabaté també s’ha referit al complex de Barcelona World i ha demanat al Govern que concreti d’una vegada el contingut del projecte. “Primer van dir que posarien la primera pedra al mes de juny i ara diuen que al setembre. Què està passant amb aquest projecte de Barcelona World? Volem saber quants m2 s’edificaran al final, com quedaran les comunicacions i els sky line de Vila-seca i Salou, la gestió de l’energia i de la quantitat d’aigua necessària, etc.”

“Enlloc de respostes el Govern continua instal·lat en un pim, pam, pum permanent. Estem davant d’un Govern que no governa, que es dedica a buscar problemes on no hi ha i a no arreglar cap dels que té realment la societat catalana.”

Finalment, Xavier Sabaté s’ha referit a la polèmica suscitada per un article publicat avui per la diputada Carme Chacón. “És molt difícil fer política a 600 quilometres de distància, vivint i residint tan lluny de Catalunya. Si jo estigués al País Basc m’afiliaria al PSE i si residís a Alemanya al SPD. Per tant, jo crec que la Carme Chacón s’hauria d’afiliar a la Federació Socialista de Madrid.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada