dilluns, 27 de maig del 2013

ELS ATURATS TARRAGONINS MAJORS DE 61 ANYS ES PODEN QUEDAR SENSE SUBSIDI PER DESOCUPACIÓ A PARTIR D’AVUI




El PSC ha alertat aquest dilluns de les noves instruccions del Servei Públic d’Ocupació Estatal segons les quals, a partir d’aquest dilluns, tots aquells ciutadans a l’atur majors de 55 anys que vulguin percebre el subsidi per desocupació hauran de jubilar-se als 61 anys.

Segons el diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, en cas de tirar endavant aquest nou cop de destral contra els aturats, els tarragonins majors de 55 anys que sol·licitin aquest subsidi a partir d’avui seran obligats a jubilar-se anticipadament, perden així la prestació i també part del poder adquisitiu de la seva futura pensió. El grup socialista ja anuncia preguntes parlamentàries per clarificar l’aplicació d’aquesta nova instrucció del S.E.P.E.

“Si finalment aquest nou despropòsit prospera els ciutadans que es vegin perjudicats per aquesta mesura podrien perdre entre el 15% i el 22% de la quantia de la seva futura pensió en funció de la base de cotització, una nova injustícia a la que sumar al llarg llistat de retallades del Govern del PP contra els treballadors i les classes populars.”

Joan Ruiz ha alertat que “hi haurà molt demandants que no es podran acollir a la jubilació anticipada ja que no tindran els 33 anys cotitzats necessaris per fer-ho amb el 100% de la pensió. Per tant, ens podem trobar amb persones que es quedin sense subsidi i, al mateix temps, no puguin jubilar-se o perdin una bona part de la quantia de la seva futura pensió. El súmmum de l’arbitrarietat contra un dels col·lectius, els aturats majors de 55 anys, que tenen unes opcions objectives molt escasses de tornar a trobar un lloc de treball.”

Finalment, el diputat tarragoní ha recordat que molt recentment el Govern del PP ja havia modificat, per endurir-les, les condicions per accedir a aquest subsidi d’ajuda als aturats majors de 55 anys. Així, per poder accedir-hi s’ha passat a tenir en compte les rendes de la unitat familiar el que ha afectat negativament a un 20% dels 1.200 ciutadans tarragonins que s’han quedat sense cobrar la prestació.   

“Tornem a constatar l’estil de fer política del Govern de Rajoy: pal als aturats i a qui pitjor ho està passant com a conseqüència de la crisi i barra lliure a les rendes altes i als grans defraudadors amb amnisties fiscals a la mida. Retallen amb l’objectiu d’estalviar en les prestacions i serveis socials adreçats als sectors més vulnerables de la societat. És indigne!”, ha emfatitzat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada