dimarts, 23 d’abril del 2013

UNS 600 JOVES TARRAGONINS DEIXARAN DE COBRAR LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ




Aproximadament uns 600 joves de les comarques de Tarragona que, segons les darreres dades oficials, encara estan cobrant les ajudes de la Renta Bàsica d’Emancipació deixaran de percebre aquesta prestació després que el Govern del PP aprovi la nova llei de foment del lloguer que s’està tramitant a les Corts Generals.

Segons el diputat socialista Joan Ruiz, “d’aquesta manera el Govern del PP haurà eliminat definitivament unes ajudes que durant uns anys han ajudat a molts joves a emancipar-se de la casa dels seus pare i a iniciar un projecte de vida autònom. Ara, amb el PP, nou cop de destral contra els joves.”

“Amb un taxa d’atur juvenil que s’acosta al 60% i amb els preus de les matrícules i estudis universitaris i de formació professional pels núvols per culpa de les retallades de CiU i PP, què se li acut ara al Govern de Rajoy? Acabar definitivament amb les ajudes al lloguer per als joves...”, ha emfatitzat el diputat socialista.

Així, el Govern preveu retirar aquestes ajudes als joves que encara l’estaven cobrant després que el grup popular al Senat hagi introduït una esmena a tal efecte a la cambra alta de les Corts. Prèviament, el Govern del PP ja havia negat l’accés a noves sol·licituds, tot just després de guanyar les eleccions, i posteriorment va reduir les aportacions de 210 euros mensuals a 147 euros mensuals.

“Sembla que el PP va seguint la tècnica del salami consistent en anar tallant en rodanxes les esperances i anhels dels joves d’aquest país. Primer, es neguen noves sol·licituds, després es redueixen les aportacions econòmiques, i ara s’anuncia que es deixarà de pagar... sense explicar quan els joves deixaran de percebre aquesta ajuda! Suposo que per afegir un plus de menyspreu a una decisió ja de per sí deplorable.”

Joan Ruiz ha recordat que va ser el Govern socialista qui va impulsar aquesta renda bàsica d’emancipació per ajudar als joves a què pugessin tenir un projecte de vida autònom i marxar de la casa dels seus pares. Durant els anys en què va estar en vigor es va demostrar com una eina extraordinàriament útil que va beneficiar directament 8.034 joves tarragonins. De mitjana, aquests 210 euros equivalien al 42% del preu del lloguer mensual del pis.

“Els socialistes ja vàrem advertir als joves abans de les eleccions que “passar” d’anar a votar i permetre una victòria del PP tan sols suposaria un aval a les retallades socials que volia impulsar la dreta amb l’excusa de “la necesaria austeridad”. La veritat, però, és que no pensàvem que el PP destruiria l’Estat del benestar amb la velocitat que ho està fent. És realment difícil fer tant mal als joves, als treballadors, a les dones, a la gent gran i als aturats en només un any i mig.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada