dimecres, 10 d’abril del 2013

68.400 DISCAPACITATS TARRAGONINS S’HAN VIST PERJUDICATS PER LES RETALLADES DEL GOVERN DEL PP




El PSC ha alertat aquest dimarts de l’efecte devastador de les retallades de CiU i PP en l’àmbit de la dependència a la província de Tarragona. “En aquests moments a la província de Tarragona hi ha 68.400 persones amb discapacitat. Durant els anys de Govern socialista fins a 16.027 ciutadans tarragonins es van veure beneficiats per la llei de dependència. Doncs bé, des de l’arribada dels Governs de CiU, a la Generalitat, i del PP, a l’Estat, en aquesta matèria, com en el conjunt de les polítiques socials, hem anat com els crancs, cap endarrera però a marxes accelerades.”

Segons el diputat socialista aquesta situació s’ha vist darrerament agreujada per la decisió de reduir el 15% de la prestació econòmica als cuidadors familiars. “Els socialistes denunciem que prop d’unes 10.000 persones a les comarques tarragonines s’han vist perjudicades per aquesta nova mutilació de la llei de dependència. A això cal sumar-hi la dilatació permanent en l’aplicació i el reconeixement del grau de dependència per als discapacitats considerats com a dependents moderats. En aquests moments ja s’han ajornat les prestacions o serveis fins al juliol de 2015, el que a Tarragona perjudica a més de 4.000 persones que van augmentant res rera mes.”

Des del grup parlamentari socialista també s’alerta de les retallades que han afectat a les polítiques d’ocupació dirigides a col·lectius amb greus dificultats de trobar treball com els discapacitats. “En aquest sentit, el Govern socialista va fer un esforç addicional per afavorir la contractació de ciutadans amb discapacitat, com les persones amb dispacitat intel·lectual i amb malaltia mental, ja que són un dels col·lectius amb majors dificultats per accedir a un lloc de treball.”

També en aquesta integració s’ha anat cap enrera. En aquests moments les bonificacions de quotes de l’Administració per a la contractació de persones amb discapacitat s’ha reduït a poc més de 3.000 tarragonins com a conseqüència de les retallades en els programes d’ocupació destinats als col·lectius amb especials dificultats.

“La dreta continua passant la tisora per allà on fa més mal a la ciutadania. De fet, CiU i PP no han cregut mai en la llei de dependència i menys encara en el seu desenvolupament. Ara, al mateix temps que s’ha tirat endavant una amnistia fiscal per als grans defraudadors, es continua laminant per etapes una llei, la de la dependència, que havia d’esdevenir el quart pilar del nostre Estat del benestar”, ha assenyalat Joan Ruiz. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada