dijous, 11 d’abril del 2013

“ÈXIT”




En aquests moments a les sis comarques del Camp de Tarragona hi ha més de 60.000 persones registrades a les llistes de l’atur. En els darrers anys aquesta xifra no ha fet més que augmentar, de fet, des de que Artur Mas és president de la Generalitat l’atur a les nostres comarques ha crescut en un 21% i s’ha incrementat en més de 10.000 persones. Amb tot, la dada més alarmant és l’augment exponencial del risc de pobresa que al Camp de Tarragona ja és del 33% (un de cada tres ciutadans) i d’un 37% a les Terres de l’Ebre (de fet, Tarragona i les Terres de l’Ebre són les dues regions catalanes on la pobresa ha crescut més). Això té unes conseqüències devastadores a la nostra societat, penseu que ara mateix hi ha més de 11.000 famílies tarragonines que tenen a tots els seus membres a l’atur (repeteixo, a tots els seus membres) i que no tenen cap ingrés econòmic o ajuda pública per poder viure amb un mínim de dignitat.

El quadre de composició que acabo d’assenyalar pressuposa que aquells que ara tenen la responsabilitat de governar (CiU a la Generalitat i el PP al Govern de l’Estat) haurien d’estar multiplicant els esforços per pal·liar, encara que sigui en part, aquesta tessitura tan dramàtica. Doncs res més lluny de la realitat. Del Govern del PP i de Rajoy més val no dir res perquè els fets (els seus incompliments) parlen per si mateixos. Potser el més paradigmàtic del PP sigui la despreocupació manifesta que mostren pel drama dels desnonaments i l’obsessió d’intentar vincular les associacions d’afectats amb “el entorno etarra”.

Igual de lamentable és la inacció absoluta del Govern de CiU a la Generalitat. Ara que s’ha complet els 100 primers dies del nou Govern Mas cada cop és més evident que estem davant d’un Govern paralitzat, desbordat per la situació i sense cap planificació, senzillament va donant cops de volant quan no es mou per pura inèrcia.

La manca d’influència de Tarragona i de les nostres comarques (per exemple, no hi ha cap conseller tarragoní en aquest Govern) es tradueix en què, a aquestes alçades, encara no coneixem cap acció ni cap proposta concreta de la Generalitat per Tarragona. La manca de treball dels representants d’aquest Govern a les nostres comarques és tan evident que estic convençuda de què aquells de vosaltres que estigueu llegint aquest article tindreu vertaderes dificultats per recordar el nom d’algun delegat territorial o alguna acció executada per aquesta delegació. Es tanquen escoles, no es paguen beques, ni prestacions socials, ni es du a terme cap actuació ni inversió pressupostària que afavoreixi Tarragona. Aquest és un Govern que no creu en les nostres comarques.    

Això per sí mateix ja és trist però el que és fabulós, el que sembla increïble, és que en aquests moments de més i majors fracassos del Govern de CiU es parli d’”èxit”. El que és una parodia inversemblant és que la delegació del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona editi un butlletí anomenat “èxit” on apareixen iniciatives empresarials privades, no atribuïbles al Govern, que funcionen bé però on no es dedica ni una línia a parlar del patiment de milers de famílies de les comarques tarragonines que estan acusant de ple els efectes de la crisi i dels impagaments de la Generalitat.       

I és que mentre la delegació de la Generalitat al Camp de Tarragona parla ”d’èxit” el Govern que representa deu més de 400 milions d’euros a les associacions del tercer sector, és a dir, aquelles que atenen directament als ciutadans que viuen amb pocs recursos econòmics, per exemple, aquells que tenen fills menors d’edat i no tenen cap ingrés mensual, un col·lectiu que s’ha multiplicat per dos des de que Artur Mas és president del Govern. Potser aquestes persones no comparteixin l’entusiasme i aquest balanç al més pur estil “Alícia al país de les meravelles” que la Generalitat vol vendre a les seves publicacions.    

Article d'opinió de Sara Pagà publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada