dilluns, 29 d’abril del 2013

258.000 TARRAGONINS ES VEURAN PERJUDICATS PER LA PRORROGA DE L’AUGMENT DE LA RETENCIÓ DE L’IRPF APROVADA PEL GOVERN DEL PP




Uns 258.000 treballadors tarragonins tornaran a veure’s perjudicats per la prorroga de l’impost sobre la renta (IRPF) que el Govern ha decidit ara allargar també fins a l’any vinent després d’afirmar, quan va entrar en vigor a finals de 2011, que es tractava d’una mesura temporal que tan sols tindria una vigència de dos anys.

Pel diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, “estem davant de l’enèsima mentida del Govern del PP. Un nou incompliment que representa un nou pal a les rodes a la vida diària dels treballadors que també l’any vinent perdran, de mitjana, uns altres 331 euros per la prolongació d’aquest augment impositiu de l’IRPF.”

“Ja quasi està de més dir-ho però el ministre d’hisenda va assegurar per activa i per passiva que aquest augment de l’IRPF “tan sols” estaria vigent els anys 2012 i 2013. Ara jura sobre el més sagrat que retirarà aquest recàrrec el 2015. Per tant, en aquest llenguatge orwellià que ha desenvolupat el PP consistent en fer exactament el contrari del que es comprometen a fer, això vol dir que els treballadors ja es poden anar preparant a què aquesta “medida temporal” continuï el 2015”, ha afirmat el diputat socialista.    

Joan Ruiz ha destacat que “novament es carrega el pes de la crisi sobre l’espatlla dels col·lectius més dèbils i vulnerables, en aquest cas dels treballadors.” En aquest sentit, el diputat del PSC ha recordat que quasi la meitat d’aquests 258.000 treballadors tarragonins perceben menys de 20.000 euros mensuals pel seu treball, “una quantitat amb la que han de fer autèntics miracles per arribar a final de mes, sobretot aquells que tenen fills petits, pel que només falta que el Govern del PP continuï retallant els seus minsos ingressos.” Joan Ruiz considera totalment injusta aquesta realitat quan el mateix executiu de Rajoy ha aprovat una amnistia fiscal per a beneficiar a les rendes més altes.

Finalment, el diputat tarragoní ha reconegut sentir “indignació” quan escolta als dirigents del PP afirmar que “estem el doble de millor que quan vam tenir la darrera crisi. Tenen la gosadia i el cinisme de dir això alegrement el dia després de fer-se públic que el nombre de ciutadans a l’atur supera els 6,2 milions de persones, la quantitat més alta des de que hi ha registres històrics! Però en quin món viu aquesta gent?” s’ha preguntat irònicament Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada