dilluns, 22 d’abril del 2013

UNS 1.200 ATURATS TARRAGONINS MAJORS DE 55 ANYS DEIXARAN DE PERCEBRE LA PRESTACIÓ PER DESOCUPACIÓ




La senadora socialista, Maria Jesús Sequera, ha alertat avui que “per culpa del darrer reguitzell de retallades del Govern del PP aproximadament un 20% dels aturats majors de 55 anys perdran el subsidi de 426 euros mensuals al que fins ara tenien dret. A nivell de comarques tarragonines això perjudicarà uns 1.200 ciutadans (del total de més de 6.000 aturats majors de 55 anys) que es quedaran desemparats davant de la crisi econòmica, sense protecció social i amb unes mínimes possibilitats de trobar un lloc de treball donada la seva edat.”

Sequera ha reconegut “no trobar paraules” per definir “aquest nou torpede directe contra un dels col·lectius més vulnerables de la societat, el dels aturats, i contra un dels segments especialment més vulnerables, el dels desocupats majors de 55 anys que s’han multiplicat per quatre des de l’inici de la crisi.”

Els nous requisits fixats pel Govern del PP estableixen que el còmput per accedir al subsidi ha de contemplar els ingressos de tot el nucli familiar i no només el del perceptor, pel que el nombre de beneficiaris reals baixarà en una cinquena part. Cal recordar que segons dades oficials cada mes s’incorporaven a aquesta ajuda uns 7.000 aturats majors de 55 anys. Set de cada deu aturats d’aquesta franja d’edat fa més d’un any que busquen feina. “Aquest és l’estil del PP: amnistia fiscal per als grans defraudadors i retallades socials i econòmiques per als més dèbils, al més pur estil Thatcher.”

Segons ha argumentat la senadora socialista, “igual com la dama de ferro, el Govern del PP sembla convençut de què les persones que estan a l’atur són “ganduls” que no volen treballar, i no persones que busquen feina desesperadament però no en troben perquè no n’hi ha. Potser així s’expliquen declaracions esperpentiques com les de la secretaria general del PP que deia fa uns dies que “los votantes del PP pagan su hipoteca mientras otros, con excusas vagas, no hacen lo mismo.” Aquesta és la sensibilitat social real dels dirigents del PP.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada