dijous, 31 de maig del 2012

PERDUTS CAMÍ D’ITACA



Reus, 25 de març de 2012. El president de la Generalitat, Artur Mas, fa el discurs de cloenda del Congrés de CDC. “Posarem rumb cap a nous horitzons nacionals. El nostre somni és Ítaca.” Està pensant en la història, això és evident. “Hem agafat les naus i ens dirigim cap a les platges.” No només pensava en la història sinó que crec que aquella tarda Artur Mas pensava que estava escrivint la història de Catalunya.




Més enllà de la parrafada bucòlico-metafòrica que el líder de CiU ens va oferir crec que, abans d’agafar les naus, el senyor Mas hauria de pensar cap a quins nous horitzons vol arribar i amb companyia de qui. I aquí no val la mala literatura sinó els fets concrets. Per exemple, el Partit Popular va obtenir a les passades eleccions el 17% dels vots al Camp de Tarragona. Doncs bé, amb el 17% dels vots en aquests moments el PP és Govern a Ajuntaments que representen al 43% de la població de les nostres comarques, quasi a tot arreu per obra i gràcia de CiU. Seguint la vella tradició de Jordi Pujol, que ja va triar dos cops al PP com a parella de ball, allà on sumen CiU i PP van de la ma.

En aquest sentit la llista d’Ajuntaments és interminable: Reus, Salou, Cambrils, Calafell, Santa Oliva, Mont-roig del Camp, Vilallonga, Torredembarra, pacte “de iure” als Consells Comarcals del Tarragonès, Baix Penedès i Baix Camp (als Consells Comarcals del Priorat, Alt Camp i Conca de Barberà no hi ha pacte però només pel petit detall de què el PP no hi té representació), pacte “de facto” a la Diputació de Tarragona, etc.



De fet, el senyor Mas tan sols hauria d’haver preguntat a un dels delegats del Congrés, el senyor Carles Pellicer, alcalde de Reus, sobre el lamentable espectacle dels seus socis de Govern a Reus, els regidors del Partit Popular, abstenint-se en la votació per a la retirada de la resta de símbols franquistes a la ciutat al ple municipal. I això a l’any 2012! Per tant, un viatge a Ítaca amb Artur Mas al timó i la senyora Sánchez Camacho de vigia no sembla un trajecte gaire suggerent...



També a Reus l’alcalde Pellicer sembla portar el rumb de la ciutat cap a una Ítaca orfe de qualsevol ambició. Un any després del gran pacte de la dreta per fer-se amb el Govern de la ciutat l’entente CiU-PP a l’Ajuntament presenta un balanç absolutament decebedor. Pas enrera de gegant en tots els temes que afecten la qualitat de vida dels reusencs i reusenques: augment de l’atur i de la pressió fiscal, tissorada en educació, escoles bressol, formació ocupacional i prestacions i serveis socials que depenen de l’Ajuntament, manca de projecte, de lideratges i improvisació evident, etc.



Després de passar-se anys i anys “exigint” una baixada dels impostos municipals quan estaven a l’oposició ara CiU i PP es veuen “obligats” a pujar la pressió fiscal davant dels incompliments i dels deutes del Govern “amic” d’Artur Mas. Els socialistes creiem que Reus mereix més. Els reusencs i reusenques ens mereixem un Govern que sumi esforços per crear ocupació, garantir treball i activitat econòmica i recuperar la qualitat en la prestació de serveis municipals que teníem i que ens reconeixen, fins i tot, fora vila. Un Reus líder en cohesió social, igualtat d’oportunitats i ambició i projecció de ciutat. Aquest és el nostre compromís i per això continuarem treballant els socialistes.

Article de Gemma Capdevila publicat al Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada