dijous, 31 de maig del 2012

JOAN RUIZ: “LES RETALLADES DEL PP POSEN EN PERILL ELS CENTRES ESPECIALS DE TREBALL QUE DONEN FEINA A 961 PERSONES AMB DISCAPACITAT A TARRAGONA”



Segons ha alertat aquest dijous el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, “les retallades impulsades pel Govern del PP en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2012 contemplen una reducció del 56% de les subvencions que reben els Centres Especials de Treball, és a dir, els centres que donen feina a persones que tenen algun tipus de discapacitat.”



Segons ha donat a conèixer el diputat socialista, “a les comarques tarragonines hi ha actualment més d’una vintena d’aquests centres que donen feina a 961 persones amb discapacitat. Durant els anys de Govern de progrés es va fer un esforç especial per afavorir la contractació de persones amb discapacitat intel•lectual i de persones amb malaltia mental ja que són uns dels col•lectius que té més dificultat per poder accedir a un lloc de treball. Una feina que s’està dilapidant ara en pocs mesos.”


En aquest sentit, cal recordar que les mateixes associacions de centres especials de treball afirmen que en cas de tirar endavant aquestes retallades suposarien un retrocés de 30 anys en les opcions reals dels discapacitats d’assolir un lloc de treball. A més, aquests centres ja van veure com es reduïen les aportacions de la Generalitat el mes de febrer, en aquest cas via les retallades en els pressupostos aprovats pel Govern de CiU.


“Volem que el Govern i els diputats del PP per Tarragona ens expliquin com afectarà aquesta nova retallada als centres de treball que tenim a les nostres comarques. Són conscients aquests senyors que molts d’aquests centres es veuran obligats a tancar si no es rectifica aquest autèntic despropòsit?”


En darrer terme, Joan Ruiz ha afirmat que “en aquesta obsessió permanent per retallar tots els serveis, drets i prestacions socials ja fa temps que CiU i PP han creuat totes les línies vermelles. Tindran la culpa de la crisi les persones amb discapacitat i les seves famílies? Com pot ser que un Govern retalli un 56% les prestacions a aquest col•lectiu mentre aprova, al mateix temps, una amnistia fiscal per a les grans fortunes? Tot plegat és senzillament indignant i immoral”, ha emfatitzat Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada