dilluns, 14 de maig del 2012

EL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA INICIA UNA CAMPANYA AL CARRER I ALS AJUNTAMENTS PER GARANTIR EL MANTENIMENT DE LA XARXA PÚBLICA D’ESCOLES BRESSOL



La federació del PSC del Camp de Tarragona ha iniciat una campanya informativa al carrer a fi i efecte de recollir signatures entre la ciutadania per aconseguir que el Govern de CiU “prengui consciència del mal que està fent reduint fins a límits insostenibles les aportacions econòmiques de la Generalitat per cada plaça pública de llar d’infants”, segons ha remarcar Josep Masdeu, secretari de política municipal de la federació.



“Durant els anys dels Governs catalanistes i de progrés es va pactar que una tercera part del cost del manteniment de la plaça aniria a càrrec de la Generalitat, una altra tercera part a càrrec dels Ajuntaments i la tercera part restant a càrrec de les famílies. Doncs bé, CiU ha trencat aquest pacte amb mentides. La reducció que planteja la Generalitat és inadmissible i injusta ja que transfereix la càrrega de la despesa econòmica a les famílies que ja han de patir les conseqüències de la greu crisi econòmica que estem vivint.”


Segons ha alertat Josep Masdeu, els Governs dels presidents Maragall i Montilla van establir un vàrem de 1.800 euros per plaça pública d’escola bressol a l’any, una quantitat que l’actual Govern de CiU ja ha reduït i que ara vol fer baixar encara més fins al llindar dels 1.000 euros. “Els socialistes entenem que aquesta davallada de les aportacions de la Generalitat posa en perill el conjunt del sistema ja que moltes famílies no podran fer front al desorbitat increment de les quotes derivat d’aquesta nova retallada.”


El secretari de política municipal del PSC de les comarques tarragonines ha explicat que la campanya consisteix en la recollida de signatures demanant el manteniment íntegre de la xarxa pública d’escoles bressol als carrers de les ciutats i pobles de la demarcació i en la presentació de mocions als plens municipals, a càrrec dels grups socialistes, amb la mateixa finalitat.


Per la seva banda, el vice-primer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona, Javier Villamayor, ha contraposat aquesta realitat amb l’obra de Govern duta a terme durant els set anys de Governs d’esquerres. “Durant aquests anys en el conjunt del país es van crear, de mitjana, 15 noves places públiques d’escola bressol cada dia. Aquí al Camp de Tarragona pràcticament es van doblar el nombre de places públiques de llars d’infants que van passat de 2.542 a 4.844.”


Gràcies a aquest esforç el nombre total de places concertades l’any 2010-11 va arribar a assolir la xifra de 8.134 a les nostres comarques. A més, mentre al conjunt de Catalunya el percentatge de places públiques era del 51% a les comarques del Camp de Tarragona aquesta ratio era del 60%, nou punts superior a la mitjana del país.


Finalment, Villamayor ha subratllat les contradiccions de CiU que “ara es dedica a laminar les aportacions de la Generalitat mentre que, quan estaven a l’oposició, van arribar a convocar una roda de premsa a Tarragona per “denunciar” la manca de places i la manca de finançament de la Generalitat. S’ha de tenir barra!!. D’acord amb el que els diputats de CiU denunciaven quan estaven a l’oposició la ciutadania, i el sentit comú, no entendria que els alcaldes i regidors de CiU votin ara en contra de la moció que els socialistes presentarem ara als Ajuntaments tarragonins en demanda del manteniment d’aquest servei essencial per a la població.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada