dimecres, 16 de maig del 2012

NÚRIA SEGÚ: “UNS 10.000 ESTUDIANTS TARRAGONINS ES PODRIEN VEURE PERJUDICATS PER LA CREACIÓ D’UNA MATRÍCULA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL”



La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dimecres que “uns 10.000 estudiants tarragonins que cursen estudis de Formació Professional en algun dels 29 centres acreditats que tenim a les nostres comarques veuran com el cost dels seus estudis s’incrementa per culpa de la nova matrícula de Formació Professional que ahir va anunciar el Govern “dels millors” d’Artur Mas.”



Cal tenir en compte que segons les associacions d’estudiants aquesta nova matrícula, que la Generalitat quantifica en uns 20 euros mensuals, farà que els graus de F.P. més barats passin de 900 a uns 1.400 euros anuals, un augment prohibitiu per a moltes famílies.


Segons la diputada vallenca “el Govern de CiU sembla entestat en carregar el preu de la crisi sobre l’esquena dels col•lectius que més l’estan acusant i que menys culpa tenen en el seu desencadenament com els estudiants. Amb un atur juvenil que s’apropa al 50%, amb el Govern del PP eliminant totes les ajudes al lloguer per als joves i amb les taxes universitàries disparades la darrer ocurrència del Govern d’Artur Mas és crear aquesta nova matrícula de F.P. És conscient el Govern de què amb aquest augment de les taxes i de les matrícules està vedant l’accés de molts joves de famílies amb pocs recursos econòmics a l’educació superior?”


Núria Segú ha contraposat aquesta nova retallada amb l’obra de Govern i el pas endavant que durant els anys de Govern de progrés es va fer per augmentar i dignificar l’oferta de la Formació Professional. “L’increment anual del nombre d’alumnes va ser superior al 5% a les nostres comarques, es van crear noves titulacions vinculades als sectors emergents de l’economia i es van ampliar cursos i oferta a molts municipis tarragonins com la mateixa ciutat de Tarragona, Reus, Calafell, Cambrils, Falset, l’Hospitalet de l’Infant, Montblanc, Salou, Torredembarra, Valls, El Vendrell, etc. Una bona herència que ara CiU està dilapidant en un temps record.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada