divendres, 27 de gener del 2012

ON ÉS VALLS I L'ALT CAMP?


Pagar més... per rebre menys, ja anunciàvem que aquesta és la filosofia de fons que impregna els pressupostos de la Generalitat que el Govern d’Artur Mas vol aplicar per enguany, les presentacions del pressupost de els diferents conselleries que s’han fet al Parlament de Catalunya al llarg de tota la setmana ho ha confirmat. Uns pressupostos que menyspreen Valls i el conjunt de la comarca de l’Alt Camp com mai a la nostra història recent amb un volum inversor irrisori i amb una previsió d’execució de projectes invisible pel que fa a la nostra comarca. Segons sembla, de res serveix que CiU governi la Generalitat o que CiU disposi de majoria absoluta a l’Ajuntament de Valls. A l’hora de la veritat, els dirigents territorials de CiU a l’Alt Camp no pinten res... a la seva pròpia organització política. Algú ho dubta? Doncs, que dediqui un minutet del seu temps a repassar el document d’inversions reals dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2012 que hi ha a la web del departament d’economia i sortirà de dubtes. Que compari la inversió prevista a Valls amb, per exemple, Vila-seca que té un volum de població similar al nostre i veurà qui mana a CiU de veritat. Tres vegades més inversió a Vila-seca que a Valls!! En fi...

Suposem que l’argument de CiU serà el victimisme del que sempre han fet gala. Tot és culpa dels altres, del tripartit, de Madrid... o del setè anell de Saturn, però mai d’ells... encara que governin a la majoria d’institucions del país. Que cadascú en tregui les conclusions pertinents.

Malgrat aquest escenari tan poc engrescador els socialistes no estem de braços plegats, hem de corregir aquest despropòsit. Per fer-ho, jo mateixa, com a diputada socialista per l’Alt Camp, he presentat al Parlament una bateria d’esmenes a aquests pressupostos que tracten de salvar les inversions prioritàries que els vallencs i les vallenques i també la nostra comarca.

Cito bruement: els nous CEIP de Vallmoll i Rodonyà, l’IES Serra de Miramar de Valls, enllestir definitivament les obres del convent del Carme, tirar endavant el museu casteller de Catalunya, l’ampliació del CAP d’Alcover, el projecte del nou centre d’atenció primària a Valls i l’ampliació del Pius Hospital.

Com veieu, no es tracta de fer volar coloms o de prometre res que no sigui perfectament raonable. Sempre he pensant que en la política, com en la vida, s’ha de jutjar a les persones no per les intencions que diuen tenir sinó per allò que fan realment. En aquest sentit, CiU està davant d’una autèntica prova per demostrar el seu compromís amb Valls i el conjunt de la comarca. Estic convençuda de què si s’estimen realment aquesta ciutat no poden votar al Parlament uns pressupostos que contemplen un parquet inversor similar al de les comarques del Pirineu que tenen una població molt inferior a la nostra. Fer-ho seria una burla al conjunt de la ciutadania vallenca. Així, que des d’aquí emplaço a aquells membres de CiU que tenen responsabilitats, a convèncer, a lluitar, perquè les esmenes presentades a favor de Valls i de l’Alt Camp prosperin, tenen el nostre compromís, ara només ens falta el seu.

Article de Núria Segú publicat al vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada