dimarts, 3 de gener del 2012

8.034 JOVES TARRAGONINS ES QUEDARAN SENSE AJUDES COM A CONSEQÜÈNCIA DE LA SUPRESSIÓ DE LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ IMPULSADA PEL PP


“Nosaltres ja vàrem advertir durant la campanya electoral que no anar a votar té conseqüències, per desgràcia no hem trigat gaires dies a veure-les...”, així ho ha manifestat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, a l’hora de valorar les primeres retallades aprovades pel Govern del PP a nivell territorial.

“Les retallades impulsades per l’executiu de Rajoy tindran una nefasta conseqüència directa a Tarragona. Per posar un exemple, la supressió de la Renda Bàsica d’Emancipació comportarà que 8.034 joves tarragonins (dels quals, 1800 a Tarragona ciutat i 1200 a Reus) es quedin sense l’ajuda de 210 euros mensuals per poder pagar el lloguer del seu pis.”

Segons el diputat tarragoní, “això obligarà a molts d’aquests joves a tornar a casa dels seus pares ja que aquesta ajuda dels 210 euros mensuals els suposava, de mitjana, l’equivalent al 42% del preu de lloguer del seu pis.”

Així mateix, la congelació del salari mínim interprofessional en 641 euros mensuals suposarà que uns 14.000 treballadors de les comarques tarragonines que actualment perceben el S.M.I. vegin perdre poder adquisitiu. Per contra, durant l’etapa de Govern socialista el salari mínim es va incrementar un 37%, passant dels 460 euros mensuals als 641 euros mensuals actuals.

“Ambdues mesures són un atac directe contra els ciutadans més vulnerables de la nostra societat, els més necessitats. Amb la dreta els sacrificis recauen sobre els de sempre, o sigui, les rendes més baixes, els joves, els pensionistes i les classes populars. Per contra, les rendes més altes i les grans fortunes surten immaculades de les retallades”, ha afirmat Joan Ruiz.

El diputat socialista ha afegit que “Mariano Rajoy s’estrena mentint ja que s’ha passat els darrers anys i tota la campanya electoral negant que pujaria els impostos i ara el primer que fa des del Govern és pujar l’impost de l’IRPF fins a un 7%. Comencen amb mentides i això que tan sols estem “a l’inici de l’inici”...”

Joan Ruiz ha reiterat el compromís dels diputats socialistes tarragonins a les Corts Generals de treballar per “evitar que el PP faci a Madrid el que CiU ja està fent a la Generalitat des de fa un any, és a dir, retrocedir en drets socials i perdre en pocs mesos el patrimoni assolit en anys. La recepta clàssica de la dreta (retallar, retallar i retallar) l’únic que aconseguirà és generar més recessió i més atur ja que disminueix el nivell de renda de la immensa majoria de famílies del país.”

Finalment, en relació a les declaracions del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, en les que aquest afirmava que els diputats socialistes “fan trampa” en relació amb els comptes de les inversions de la Generalitat per al 2012 al Camp de Tarragona, Joan Ruiz ha emplaçat al delegat del Govern “a recordar que és el que deia CiU i ell mateix dels darrers pressupostos de la Generalitat del Govern del president Montilla quan la inversió a casa nostra era tres vegades superior a l’actual.”

“Els únics que “fan trampa” són els dirigents de CiU que es limiten a dir sempre que la culpa de tot és “dels altres i de Madrid”. Tot i això suposem que si els diputats de CiU per Tarragona permeten que Lleida i Girona tinguin el doble d’inversió per càpita en el marc d’aquests pressupostos no deu ser culpa “dels altres” sinó de la seva inactivitat, de la seva manca de treball i de la seva irrellevància”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada