dijous, 26 de gener del 2012

EL PSC DENUNCIA QUE LA INVERSIÓ DE LA GENERALITAT AL BAIX PENEDÈS HA DAVALLAT UN 65% EN AQUESTS DOS DARRERS ANYS


“Els pressupostos de la Generalitat per al 2012 pel que afecta al Baix Penedès mostren una manca de sentit comú realment alarmant. Per posar només un exemple, si durant els darrers pressupostos del Govern del president Montilla la inversió de la Generalitat al Baix Penedès va ser de 17.800.000 euros per aquest any 2012 la inversió contemplada en els pressupostos de la Generalitat a la comarca ascendeix tan sols a 6.200.000 euros. Crec que les dades objectives parlen per sí mateixes...”, així ha valorat la senadora socialista, Maria Jesús Sequera, les inversions reals de la Generalitat al Baix Penedès en el marc dels pressupostos del Govern per enguany.

Segons Maria Jesús Sequera, “la inversió de la Generalitat a casa nostra és realment irrisòria, la Generalitat ens té en l’oblit més absolut! En aquest sentit, només cal recordar que si sumem els dos pressupostos aprovats pel Govern “amic” d’Artur Mas, el Baix Penedès ja acumula un descens del 65% (el 65%!!) de les inversions territorials en relació al darrer pressupost aprovat pel Govern catalanista i de progrés el 2010.”

Per la seva banda la diputada socialista al Parlament, Núria Segú, ha fet públiques les esmenes que el PSC ha presentat a aquests projecte de pressupostos. Pel que fa al Baix Penedès cal remarcar “una esmena que demana la redacció d’un pla de xoc al Baix Penedès per dinamitzar l’activitat econòmica i crear nous llocs de treball. Cal tenir present que aquesta és la comarca de Catalunya amb el percentatge d’atur i de fracàs escolar més elevat, un índex d’atur que no ha fet res més que créixer des de que Artur Mas és president de la Generalitat. Per tant, creiem necessari impulsar aquest pla de xoc a fi i efecte de què les persones amb més dificultats per trobar feina puguin disposar d’ajudes concretes per part de l’Administració.”

Altres esmenes que afecten al territori són: l’impuls al Logis Penedès, bonificacions al peatge de l’AP7 pels veïns de la comarca, la rehabilitació de la línia ferroviària Reus-Roda de Barà, la renovació de les marquesines del transport públic d’Albinyana, l’extensió del col·lector de Bonastre, la instal·lació de la subestació elèctrica del Vendrell i l’ampliació del CEIP de Santa Oliva.

Finalment, Núria Segú ha denunciat “la inacció dels diputats i representants de CiU a les institucions que després de passar-se els anys de Govern de progrés demanant de manera “irrenunciable” inversions que la comarca necessitava com “l’aire que respira” ara, que tenen la responsabilitat de governar, resten muts a l’hora d’executar allò que consideraven “imprescindible” quan estaven a l’oposició. I després CiU vol donar lliçons de catalanitat i de “equilibri territorial”!”, ha afegit la diputada vallenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada