dimecres, 25 de gener del 2012

EL PSC PRESENTA AL PARLAMENT UNA BATERIA DE PREGUNTES EN RELACIÓ A LA SEGURETAT DE LA CENTRAL NUCLEAR D’ASCÓ I


El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha anunciat aquest dimecres que el grup socialista ha presentat al Govern una bateria de preguntes en relació a la central nuclear d’Ascó I. En concret les preguntes, que se centren en els paràmetres de seguretat que registra la central nuclear, són aquestes:

1 - Quina opinió té el Govern sobre les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu ?

2 - Sap el Govern les causes de les aturades de la Nuclear d’Ascó del passat estiu ?

3 - Van ser degudes a l’increment de la temperatura de l’aigua les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu?

4 - Les aturades de la Nuclear d’Ascó el passat estiu van ser degudes a les algues que impedien la circulació de l’aigua destinada a refrigeració ?

5 – Per què les operacions de recarrega del reactor 2 de la central nuclear d'Ascó el passat mes de novembre es van endarrerir 21 dies més del que estava previst ?

6 - Per què un cop connectada a la xarxa de nou el 13 de gener la nuclear d’Ascó després d’una recarrega prolongada 21 dies més del previst es va tornar a desconnectar el dia 18 ?

7 – Quina opinió té el Govern de l’informe del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que, ignorant totes les precaucions establertes per la catàstrofe de Fukushima, estableix 9 límits o condicions d'operació d’Ascó, però que deixen als propietaris de la central un marge superior a un any per aplicar-les ?.

8- Ara que la Nuclear d’Ascó torna a tenir permís per funcionar, s'han comunicat les 17 instruccions tècniques complementaries a aplicar? Quin és el termini per portar-les a terme?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada