divendres, 20 de maig del 2011

ENTREVISTA A NÚRIA SEGÚ AVUI AL VALLENC


1.- Valori la legislatura i el pacte de govern.

La valoració és en general positiva. Primer, perquè durant aquest mandat s'han fet realitat molts dels compromisos que els socialites vam proposar per als vallencs i vallenques ara fa quatre anys: la nova llar d'infants al sector nord, un nou pavelló al Fornàs, la caserna dels Mossos d'Esquadra, un nou parc de Bombers, el soterrament de contenidors, el desenvolupament de polítiques i accions en dona i igualtat i en habitatge i d'altres. I segon perquè la ciutat ha tingut un govern fort i estable on malgrat les divergències, s'han primat els punts d'acord i els consensos.

2.-Quina resposta ciutadana esteu tenint durant la campanya electoral?

Estem molt contents i il·lusionats davant la resposta dels vallencs i vallenques. Per a nosaltres i especialment per a tots els membres de la candidatura cada dia, cada acte, és una oportunitat de refermament de la nostra il·lusió per Valls. Hem posat molt d'esforç en l'organització de tota la campanya que ha anat, única i exclusivament, a càrrec de tots nosaltres i ara, els darrers dies, també l'hem dut a terme amb el treball voluntari dels candidats i de militants i simpatitzants, la resposta ha estat molt bona tant a nivell intern com extern.

3- I dels actes i activitats realitzades, quina valoració en feu?

També altament positiva, els socialistes tenim recursos econòmics força limitats i a més hem estat escrupolosos en el compliment de la llei pel que fa a la despesa en publicitat. Per aquest motiu hem centrat la nostra activitat en el porta a porta i en fer actes de petit format i pels barris i amb veïns de tota la ciutat.

4.- Com espera, des de l’Ajuntament, reactivar l’activitat econòmica i impulsar la creació d’ocupació?

Aquesta és la nostra primera prioritat: impulsar la creació d'ocupació i reactivar l'activitat econòmica perquè els dos objectius van junts. Ocupació i reactivació econòmica és un binomi indestriable amb un eix de treball únic: la promoció econòmica de la nostra ciutat. Volem que Valls sigui la ciutat de l’empreneduria i l’autoocupació.

Per fer-ho l’Ajuntament del que seré alcaldessa estarà al costat dels que s’arrisquin i s’arriscara amb ells. Com? Fent de Valls la ciutat amb ZERO impostos pels treballadors que s’acullin al pagament únic per desocupació i capitalitzin la seva prestació d’atur per iniciar una activitat econòmica, obrir un comerç o impulsin una cooperativa.

Proposem subvencionar les despeses de posta en funcionament d’aquestes noves activitats en allò que fa referència a permisos i llicencies d’obres i activitats. A més, crearem un servei específic d’informació i suport als emprenedors per tal de que comptin amb un assessor personalitzat que els prestarà un servei d’acompanyament i assessorament en tots els tràmits que s’han de fer.

Amb aquesta iniciativa aconseguim un doble objectiu: reduir l’atur i reactivar la economia vallenca.

5.- Les retallades del Govern afectaran als serveis que els vallencs han de disposar per viure millor?

N'estic convençuda. Les retallades en sanitat, educació i en serveis socials ens afectaran a tots els vallencs i vallenques, i ho confirma el fet de que per no perdre vots, el govern de Convergència i Unió hagi dit que les aplaça fins desprès de les eleccions municipals.

Els socialistes defensem que tots hem de tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats en educació, salut i benestar. Tenim projectes per a tots els vallencs i vallenques damunt de la taula que necessitem que siguin una realitat aquest propers quatre anys: l'ampliació del Pius Hospital, el segon ambulatori, la nova escola Enxaneta, el nou edifici per a l'IES Serra de Miramar. Projectes que estan en perill per les retallades anunciades i que faran que els que poden s'ho hagin de pagar i els altres s'hagin d'esperar.

6.- Quin model de ciutat defensen els socialistes?

Proposem un model de ciutat compacta, funcionalment complexa i socialment cohesionada. Això vol dir que hem d'unir els barris que estan més allunyats amb el centre de la ciutat i així, fer-la més compacta. Vol dir que a totes les zones de la ciutat han d'haver-hi botigues de productes de primera necessitat, han de tenir aprop els serveis i si això no és possible, han de comptar amb un servei d'autobús millor per tal que tothom pugui, amb certa facilitat, comprar, fer activitats de lleure, anar al metge...

I per últim, també vol dir que des de l'Ajuntament hem de centrar els nostres esforços en garantir els programes de suport a les famílies, ampliant les ajudes pel pagament de la brossa, el transport urbà, ajuts al lloguer, al menjador escolar, a llibres i material escolar... perquè de dificultats en podem tenir tots si ens quedem sense feina.

7.- Enumeri les propostes en matèria de cultura, educació, innovació i creativitat.

Nosaltres pensem que l'educació i la cultura són processos continus que contribueixen a la realització personal i col·lectiva de la nostra ciutat. Valls és una ciutat culturalment rica i amb un important teixit associatiu que hem de recolzar i enfortir. Alhora cal també resoldre el futur del Museu de Valls per tal de que el seu esplèndid fons sigui molt més conegut i visitat, i així junt amb la construcció del Museu Casteller, reforçar la promoció turística de la nostra ciutat.

Respecte a l'educació, abans he parlat dels equipaments educatius que necessitem, però també hem d'adaptar més i millor l'oferta formativa de caràcter professional tant dels cicles formatius com l'adreçada a les persones aturades per tal que s'ajustin a les demandes de les empreses. Això l'Ajuntament no ho pot fer sol, ha de fer-ho amb les empreses, amb els sindicats i amb els instituts.

Hem de planificar l'oferta i si cal, realitzar formació per capacitar a les persones aturades en allò que demanen les empreses.

8. Quin és el seu compromís per fer un Ajuntament més proper a la gent?

Volem una Administració Pública de qualitat, àgil i diligent en la resposta. Per nosaltres el bon govern significa informació, transparència, eficàcia i eficiència. Destacaria d'aquest apartat el projecte d'”Ajuntament virtual” per tal de facilitar a la ciutadania les consultes i les gestions des de casa a través de la xarxa els 365 dies de l'any.

9.- Quin resultat preveieu pel PSC el dia 22-M?

Un resultat que ens permeti governar Valls, els socialistes som un partit de govern, i la nostra aspiració és poder complir els nostres compromisos amb els vallencs i vallenques. El primer dels quals, com he dit, és millorar l'ocupació, encara que sigui buscant sota les pedres, i fer front a les retallades que s'anuncien, defensant els interessos de tots els vallencs i vallenques allà on calgui.

10.- Es reeditarà el pacte de la sociovergència?

No sóc de les que li agrada fer pronòstics. Nosaltres treballem perquè les persones que ens han donat confiança ens la renovin i la puguem ampliar. Respecte als pactes, no vull fugir d'estudi, però penso sincerament que ara no és el moment de parlar de pactes. El que segur que no farem serà pactar amb aquells partits que no acceptin els nostres compromisos electorals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada